Uz Lietuvas un Baltkrievijas robežas izveidojusies 2000 kravas mašīnu rinda (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Kravas automašīnu rinda. Ilustratīvs attēls
Kravas automašīnu rinda. Ilustratīvs attēls Foto: Ieva Leiniša/LETA

Lietuvas Muitas departamenta serveru bojājumu dēļ pie valsts robežas ar Baltkrieviju izveidojusies gandrīz 2000 kravas mašīnu rinda, trešdien paziņojusi Lietuvas nacionālā autopārvadātāju asociācija "Linava".

Nedarbojas muitas deklarāciju apstrādes sistēma, nacionālā tranzīta kontroles sistēma un datu apstrādes sistēma par Lietuvas tirdzniecības plūsmām ar Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīm.

Kā norādījis asociācijas prezidents Roms Austinsks, jau otro diennakti pāri robežai netiek nedz Lietuvas, nedz citu valstu kravas automobiļi, kuriem nav iespēju pavirzīties nedz uz priekšu, nedz atpakaļ.

"Kravās ir arī ātri bojājošās preces, piemēram, pārtika, kā ar citas ekonomikai un tirdzniecībai svarīgas preces. Netiek risināta arī tukšo automašīnu problēma - arī tās nelaiž pāri. Šo rindu dēļ visvairāk cieš autovadītāji, kuri spiesti gaidīt un nevar ne atgriezties mājās, ne paēst, pat ne normālos apstākļos nokārtot dabiskās vajadzības," teikts paziņojumā.

Lietuvas Muitas departamenta Komunikācijas nodaļas vadītājs Vits Volungevičs ziņu aģentūrai BNS apliecinājis, ka sistēma nedarbojas, bet norādījis, ka muitas informācijas sistēmu speciālisti problēmu cer novērst līdz trešdienas vakaram.

Viņš skaidrojis, ka muitas darbs nav pilnībā apstājies, bet rinda izveidojusies, jo tehniska sistēmas bojājuma dēļ autovadītāji deklarācijas pašlaik iesniedz papīra formātā.

Kā lēsis "Linava" prezidija loceklis, asociācijas ārējo sakaru komitejas priekšsēdētājs Oļegs Tarasovs, visi procesi pašlaik norisinās divdesmit reizes lēnāk. Pēc viņa teiktā, kravas automašīnas dīkstāve diennaktī izmaksā 300 eiro.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu