ASV prokurori pieprasa "Facebook" un "Twitter" vērsties pret vakcinācijas noliedzējiem (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: ERIC BARADAT/AFP

SV 12 štatu prokurori trešdien pieprasīja sociālajiem tīkliem "Facebook" un "Twitter" spert aktīvākus soļus, lai savās platformās apturētu melīgas informācijas izplatīšanos par Covid-19 vakcīnām.

Vēstulē "Facebook" vadītājam Markam Zakerbergam un "Twitter" vadītājam Džekam Dorsijam štatu prokurori pieprasīja izdzēst pazīstamāko vakcinācijas noliedzēju profilus.

"Šie cilvēki un grupas, kas izplata melus un maldina amerikāņus par koronavīrusa vakcīnu drošību, apdraud mūsu kopienu veselību, palēnina progresu centienos panākt, ka mūsu iedzīvotāji tiek pasargāti no vīrusa, un grauj ekonomisko atlabšanu mūsu štatos," norādīja prokurori.

Centrs pretdarbībai pret digitālo naidu konstatējis, ka vakcinācijas noliedzēju kontiem platformās "Facebook", "Instagram", "Twitter" un "YouTube" ir 59 miljoni abonentu, teikts vēstulē, kuru parakstījusi Ņujorkas štata ģenerālprokurore Letiša Džeimsa.

Digitālās izpētes organizācijas apzinājušas, ka sociālajos tīklos "Facebook", "Instagram" un "Twitter" 12 profili ir atbildīgi par 65% vakcinācijas noliedzēju satura.

Prokurori arī kritizē "Facebook", ka platforma nav pievienojusi marķējumu par maldinošu informāciju vakcinācijas noliedzēju kustības aktīvistu izveidotajām lapām un grupām.

Prokurori ar vēstuli nākuši klajā īsi pirms ceturtdien Kongresā gaidāmās Zakerberga, Dorsija un "Google" bosa Sundara Pičai iztaujāšanas par dezinformāciju.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu