Kriptogrāfijas revolūcija. Pārdota pasaulē pirmā digitālā māja (2)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no Youtube video/Dezeen

Interese par virtuālo dizainu turpina augt. Toronto, Kanādā dzīvojošā māksliniece Krista Kima ir pārdevusi pirmo digitālo māju par vairāk nekā pusmiljonu ASV dolāru.

Ar nosaukumu “Mars House” Kimas projektētā digitālā māja tika pārdota NFT (non-fungible token) tirgū SuperRare par 288 ēteriem jeb 512 000 ASV dolāriem. NFT darbojas kā digitāls autentiskuma sertifikāts, ļaujot pirkt un pārdot digitālos mākslas darbus un dizainus.

“Mars House”, kas tiek saukta par pirmo digitālo māju, ir digitāls 3D fails, kuru var pieredzēt virtuālajā realitātē.

Māja ir dizainēta kā “gaismas skulptūra”. Kima māju projektēja 2020. gadā kā telpu, kas iemieso viņas meditatīvā dizaina filozofiju. Sadarbojoties ar arhitektu, dizains tapis, izmantojot Unreal Engine programmatūru, ko parasti izmanto videospēļu veidošanai.

No mājas paveras skats uz kalnu grēdu, un tai ir atvērts plānojums un stikla sienas no grīdas līdz griestiem.  

Mākslinieces veidotie koši krāsainie gradienti klāj grīdu un griestus. Digitālo vidi var pieredzēt kopā ar skaņu celiņu, kuru producējis Džefs Šrēders no grupas “The Smashing Pumpkins”. (Skatīt video.)

Foto: Ekrānuzņēmums no Youtube video/Dezeen

Pēc Kimas domām, savienojot digitālo māju ar reālo pasauli, nākotnē varētu izveidot paplašinātās realitātes vidi, piemēram, tādā lietotnē kā SuperWorld.

“Šī ir kriptogrāfijas revolūcija,” saka dizainere un tic, ka drīz mēs visi dzīvosim paplašinātajā realitātē – “tieši kriptogrāfiskā revolūcija radīs reālu politisku rīcību, lai atbalstītu zaļo dzīvesveidu un ilgtspējību”.

“Galu galā māja var atrasties arī uz Marsa. Tas norāda uz mūsu mākslas definīcijas paradigmas maiņu paplašinātās realitātes pasaulē,” viņa turpina.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu