Jūlija Navaļnija atkal aizbraukusi no Krievijas (8)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Krievijas opozicionāra Alekseja Navaļnija sieva Jūlija Navaļnija.
Krievijas opozicionāra Alekseja Navaļnija sieva Jūlija Navaļnija. Foto: REUTERS/Evgenia Novozhenina

Krievijas opozicionāra Alekseja Navaļnija sieva Jūlija atkal pametusi Krieviju un devusies uz Vāciju, vēsta aģentūra “Interfax”. 

Sīkāku informāciju aģentūra nesniedz. 

Šī ir otrā reize, kad Jūlija Navaļnija dodas uz Vāciju, kopš viņas vīram februārī tika piespriests reāls cietumsods. 

Pirmo reizi Navaļnija uz Vāciju devās 10.februārī. Vācijas izdevums “Der Spiegel” ziņoja, ka viņa ieradusies Vācijā privātā vizītē. 22.februārī Navaļnija atgriezās Krievijā. 

Navaļnijs tika aizturēts 17.janvārī Maskavas Šeremetjevas lidostā pēc atgriešanās no Vācijas, kur vairāk nekā četrus mēnešus atlaba pēc saindēšanas ar kaujas vielu "Novičok".  Kopā ar Navaļniju no Vācijas Maskavā atgriezās arī viņa sieva Jūlija.   

Federālais sodu izpildes dienests Navaļnija aizturēšanu skaidroja ar to, ka Navaļnijs esot pārkāpis viņam 2014.gadā piespriestā nosacītā cietumsoda noteikumus, un tiesa to nomainīja pret reālu trīsarpus gadu cietumsodu.    

Apelācijas lietā tiesa viņam februārī samazināja cietumsodu par pusotru mēnesi, ieskaitot mājas arestā pavadīto laiku. Ieskaitot visu mājas aresta laiku, Navaļnijam kolonijā būs jāpavada divi gadi un seši mēneši, cietumsoda termiņš beigsies 2023.gada vasarā. 

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu