Zāra kļūst par pirmo Vācijas federālo zemi, kas paziņo par stingro ierobežojumu atcelšanu (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Petair, Shutterstock

Vācijā Zāras federālā zeme ar 6.aprīli atcels koronavīrusa pandēmijas dēļ noteiktos stingros ierobežojumus, darbu atsākot sporta un izklaides uzņēmumiem, ceturtdien pavēstīja federālās zemes premjers Tobiass Hanss.

Federālo zemju vidū Zāra ir pirmā pavalsts, kas sper šādu soli.

Pēc Lieldienām darbu atsāks kinoteātri, teātri, koncertzāles, brīvdabas restorāni un fitnesa centri, bet privātos pasākumos ārpus telpām pulcēties varēs līdz desmit cilvēkiem, preses konferencē sacīja premjers.

Apmeklētājiem būs jāievēro higiēnas prasības un jāuzrāda negatīvs antigēnu ātrā testa rezultāts, norādīja Hanss.

Reģionā, kur inficēšanās līmenis bijis viens no zemākajiem valstī, veikali darbu atsāka marta sākumā.

Citviet valstī inficēšanās līmenim turpinot kāpt, kanclere Angela Merkele un 16 pavalstu līderi pēc intensīvām sarunām pirmdien vienojās ierobežojumus pagarināt līdz 18.aprīlim.

Atbilstoši Vācijas federālajai sistēmai pavalstīm ir plašas pilnvaras, un tās arī iepriekš atvirzījušās no centrālās valdības kursa.

Dienu iepriekš Merkele, reaģējot uz plašo kritiku, atteicās no plāna cīņā ar Covid-19 uz Lieldienām valstī stingri ierobežot ekonomiskās aktivitātes.

Bija plānots, ka no 1. līdz 5.aprīlim būs slēgti gandrīz visi veikali, bet pārtikas veikali drīkstēs strādāt tikai 3.aprīlī.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu