Rīgā varēs veidot āra mobilos bārus, virtuves un terases ēdiena izsniegšanai līdzņemšanai (5)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Rīgas domes Finanšu un administrācijas lietu komiteja šodien atbalstīja grozījumus pašvaldības noteikumos, kas paredz iespēju uzņēmējiem izmantot āra terases ēdienu izsniegšanai klientiem līdzņemšanai.

Kā informēja Rīgas domes Komunikācijas pārvaldē, pašvaldībā vērsusies Latvijas Bāru asociācija. Tā iesniegusi priekšlikumus par iespēju atvieglot ielu tirdzniecības vietu sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumu sniegšanai darbību.

Asociācija norāda, ka sabiedriskā ēdināšanas pakalpojumu sniegšana pašlaik ir būtiski apgrūtināta saistībā ar Covid-19 izplatību un valstī noteiktajiem ierobežojumiem.

Pašlaik sabiedriskās ēdināšanas vietās atļauts izsniegt ēdienu tikai līdzņemšanai. Taču spēkā esošais saistošo noteikumu regulējums ļauj ielu tirdzniecības vietās sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumu sniegšanai tirgot pārtikas preces tikai patērēšanai tirdzniecības vietā.

Tāpēc tika sagatavoti grozījumi, kas paredz iespēju izmantot āra terases ēdienu izsniegšanai klientiem līdzņemšanai.

Komiteja arī akceptēja ierosinājumu atļaut izvietot ēdienkartes slietņus, kā arī iekārtot mobilu bāru vai virtuvi pie pastāvīgas darbības vietas,

ārpus terases teritorijas, uz brauktuves, aizņemot daļu no autostāvvietām.

"Rīgas domes pienākums ir radīt cilvēkiem draudzīgāku vidi, un atrast veidus kā sniegt atbalstu grūtībās nonākušajām nozarēm. Šis ir lēmums, no kura iegūs gan ēdināšanas pakalpojumu sniedzēji, gan ikviens pilsētnieks un Rīgas viesis," uzsver Rīgas domes priekšsēdētājs Mārtiņš Staķis (PP).

Izmaiņas saistošajos noteikumos "Par kārtību, kādā tiek saskaņota un organizēta ielu tirdzniecību" vēl būs jāskata Rīgas domes sēdē.

Rīgas pašvaldība, lai atvieglotu uzņēmējdarbību Covid-19 krīzes laikā, atcēlusi nodevu par ielu tirdzniecību, kā arī atvieglojusi terašu un galdiņu izvietošanu.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu