Tūrisma atdzimšana? Tūkstošiem nīderlandiešu piesakās valdības eksperimentam - drošajam ceļojumam uz Grieķiju

TVNET/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: LOUISA GOULIAMAKI / AFP

Nīderlandes tūrisma kompānija sadarbībā ar valdību pēta, vai pandēmijas apstākļos iespējama droša ceļošana. Teju 200 cilvēkiem būs iespēja doties astoņas dienas ilgā ceļojumā uz Grieķiju, taču nāksies ievērot dažus būtiskus noteikumus, vēsta raidorganizācija BBC.

Ceļojums, kurā viss iekļauts cenā, maksās vien 399 eiro. Taču atpūtnieki nedrīkstēs pamest viesnīcas teritoriju, turklāt pēc atgriešanās atpakaļ Nīderlandē desmit dienas būs jāievēro pašizolācija.

Eksperimentam jau pieteikušies vairāk nekā 25 000 cilvēku.

Kopumā pieejamas 187 biļetes, kurām var pieteikties cilvēki vecumā no 18 līdz 70 gadiem. Biļešu ieguvēji tiks izvēlēti pēc valdības noteiktiem kritērijiem.

Ceļotājiem pirms un pēc ceļojuma būs jāveic Covid-19 tests. Ja kāds saslims ceļojuma laikā, karantīnas laiku nāksies aizvadīt speciāli iekārtotā Grieķijas viesnīcā, par kuru uzturēšanās izmaksas segs tūrisma firma "Sunweb".

Ceļojuma laikā būs jāievēro drošības nosacījumu, ko apstiprinājusi Nīderlandes sabiedrības veselības aģentūra. Nīderlandes atpūtnieki būs vienīgie tūristi viesnīcā. Viņiem būs pieejami viesnīcas baseini un restorāni, par kuriem gādās vietējais personāls, taču iziet no viesnīcas teritorijas nebūs ļauts.

Nīderlandes valdība iesaka vismaz līdz maija vidum izvairīties no visiem ārvalstu ceļojumiem, ja vien tie nav neatliekami.

Sabiedrībā raisījušās diskusijas par to, vai eksperimentēšana ar "pandēmijas ceļojumiem" nav bezatbildīga laikā, kad Nīderlandē palielinās gan inficēšanās, gan arī hospitalizācijas rādītāji, norāda BBC korespondente Anna Holigana. Taču tādā veidā arī varētu noskaidrot, vai pastāv drošs ceļošanas veids Covid-19 apstākļos.

Nedēļas nogalē netālu no Amsterdamas notika divas dienas ilgs "izmēģinājuma" mūzikas festivāls.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu