Lembergs ar sievu kandidēs pašvaldību vēlēšanās Ventspilī (19)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs.
Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs. Foto: Zane Bitere/LETA

No partijas "Latvijai un Ventspilij" saraksta pašvaldību vēlēšanās Ventspilī startēs Lembergu ģimene, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas mājaslapā publicētā informācija.

Ar pirmo numuru pašvaldību vēlēšanās startēs apcietinājumā esošais Ventspils domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs, savukārt ar 13.numuru - viņa sieva Kristīne Lemberga, kura ieņem izpilddirektora vietnieces - Attīstības pārvaldes vadītājas amatu Ventspils domē.

Sarakstā iekļauti esošie Ventspils domes deputāti Jānis Vītoliņš, Guntis Blumbergs, Didzis Ošenieks, Aigo Gūtmanis, Ilze Buņķe, Uldis Boitmanis.

Tāpat uz deputāta amatu pretendēs arī Pārventas bibliotēkas vadītāja Igeta Gredzena, Ventspils Mūzikas vidusskolas direktors Andris Grigalis, Ventspils Tehnikums direktore Kristīne Vāgnere-Davidova, Ventspils 3. vidusskola direktore Vera Šengelija, SIA "Kurekss" tirdzniecības vadītājs Dainis Kūla, SIA "Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca" Ķirurģijas nodaļas vadītājs Ģirts Štekerhofs, Ventspils Sporta skolas "Spars" direktore Solvita Pleinica un biedrības "Ventspils jauniešu apvienība" valdes priekšsēdētājs Roberts Budigins.

Partijas programmā galvenokārt aprakstīti jau paveiktie darbi un izpildītie solījumi vēlētājiem, kā arī norādīts tas, ka "ne tikai pandēmija ir traucējusi pilsētas izaugsmei, bet arī dažādi nedraugi regulāri cenšas likt šķēršļus. Sankcijas pret brīvostu, domes pārstāvju izslēgšana no ostas valdes, kā rezultātā ostas ieguldījums pilsētas attīstībai samazinājies par 2 miljoniem eiro. Politiskie pretinieki panākuši neadekvāta un nepamatota drošības līdzekļa piemērošanu domes priekšsēdētājam".

Programmā teikts, ka valsts vēl tikai plāno ieviest līdzdalības principu budžeta plānošanā, bet Ventspilī to jau darot. Lai izpildītu iedzīvotāju priekšlikumus, šogad paveiks darbus par 3,5 miljoniem eiro. "Arī turpmāk mūsu pilsētu veidosim tā, kā to vēlas ventspilnieki," sola "Latvijai un Ventspilij" deputātu kandidāti.

Programmas noslēgumā teikts, ka "Rīgas politiķi ir parādījuši savu nespēju vadīt valsti Covid-19 apstākļos, tagad viņi raujas pie varas Ventspilī. Rīgas partijām ir svešas ventiņu intereses. Kādi darbi ir svarīgākie, zina tikai tie, kuri ir kopā ar jums ikdienā."

TVNET jau vēstīja, ka 22.februārī Rīgas apgabaltiesa Lembergam piesprieda piecu gadu cietumsodu, mantas konfiskāciju un 20 000 eiro sodu.

Lembergu pēc sprieduma nolasīšanas apcietināja tiesas zālē, jo tiesa lēma līdz šim spēkā esošos drošības līdzekļus atcelt. Cietumsoda izciešanas laikā tiesa gan nolēma ieskaitīt Lemberga atrašanos apcietinājumā un pavadīto laiku mājas arestā 2007. un 2008.gadā. Lembergs toreiz pēc aizturēšanas apcietinājumā atradās no 2007.gada 14.marta līdz 10.jūlijam, bet mājas arestā - no 10.jūlija līdz 2008.gada 22.februārim.

Kamēr attiecībā uz Lembergu nav stājies spēkā notiesājošs spriedums, tikmēr viņam ir tiesības kandidēt pašvaldību vēlēšanās.

Tiesības kandidēt ir liegtas tad, ja pret personu stājas spēkā notiesājošs spriedums galīgajā instancē, skaidroja Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) pārstāve Laura Zaharova.

Tiesnese Irīna Jasone pirmdien žurnālistiem teica, ka Lembergam ir piemērota brīvības atņemšana un viņš ievietots ieslodzījuma vietā, līdz ar to, viņasprāt, Lembergam nav iespēju piedalīties domes sēdēs.

Pašvaldību vēlēšanas pašlaik paredzētas jūnija sākumā. Lembergam līdz notiesājoša sprieduma pasludināšanai bija piemērots drošības līdzeklis - aizliegums pildīt Ventspils domes priekšsēdētāja pienākumus. Šis drošības līdzeklis gan neliedza viņam būt ievēlētam Ventspils pašvaldībā.

LETA jau vēstīja, ka Rīgas apgabaltiesa par pilna spriedumu pieejamības datumu Aivara Lemberga ("Latvijai un Ventspilij") krimināllietā noteikusi 22.jūniju.

Pašvaldību vēlēšanas notiks jūnija pirmajā sestdienā.

Komentāri (19)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu