Latvijai iespēja arī šogad organizēt rallijkrosa čempionāta posmu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Pasaules rallijkrosa čempionāta 6.posms Biķerniekos
Pasaules rallijkrosa čempionāta 6.posms Biķerniekos Foto: Raimonds Volonts, Volonts Photography

Pasaules čempionāta rallijkrosā rīkotāji devuši Latvijas organizatoriem iespēju rast finansējumu, lai Rīgā varētu notikt posms, piektdien ziņo sacensību organizatori "RA Events".

Šodien [piektdien] publiskots Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) pasaules rallijkrosa čempionāta 2021.gada sezonas atjaunotais kalendārs, kurā starp tikai septiņām plānotajām posmu norises vietām, iekļauta arī Latvija. Ja sacensību rīkotājs "RA Events" spēs izpildīt čempionāta rīkotāja "WRC Promoter" priekšnosacījumus, sacensības Rīgā, CSDD Biķernieku trasē, varētu notikt 18. un 19.septembrī.

"Jāpaskaidro, ka kalendārā esam iekļauti ar papildnosacījumiem - lai mēs nosargātu šo vietu, mums ir jānodrošina nepieciešamais finansējums sacensību norisei. Marts jau tūlīt noslēgsies, un visi budžeta veidošanas termiņi jau sen kā ir iztecējuši, bet varu apstiprināt, ka mēs darīsim visu iespējamo, lai rastu iespēju sacensībām atkal notikt CSDD Biķernieku trasē," skaidro "RA Events" direktors Raimonds Strokšs.

Starpsezonu pārtraukumā FIA pasaules rallijkrosa čempionāts pieredzējis būtiskas izmaiņas - gada sākumā mainījusies čempionāta rīkotājkompānija - līdzšinējā rīkotāja IMG vietā čempionāta vadību šobrīd ir uzņēmies "WRC Promoter", kura pārraudzībā atrodas arī FIA pasaules rallija čempionāts.

"Pasaules rallijkrosa čempionāta 2021.gada sezonas kalendāra pirmā versija tika publicēta pērn decembrī, kad jaunais čempionāta rīkotājs vēl nebija zināms. Lai gan Latvijas posms tajā nebija iekļauts, tajā bija rezervēta vieta vēl vienām sacensībām Eiropā, kas ļāva domāt, ka ne visas cerības ir zaudētas. Kad tika apstiprināta jaunā čempionāta rīkotāja komanda, sazinājāmies ar viņiem un uzsākām sarunas par iespēju Latvijai ieņemt šī nenoteiktā posma vietu, tādējādi saglabājot iespēju CSDD Biķernieku trasei uzņemt augstākās raudzes rallijkrosa sacensības," cīņu par etapa norisi Latvijā skaidro Strokšs.

"Man ir liels gandarījums, ka šīs sarunas izrādījušās sekmīgas un ka jaunais čempionāta rīkotājs novērtējis Latvijas posmu, iekļaujot to kalendāra jaunajā versijā. Īpaši novērtējams tas ir situācijā, kad kalendārā ir veiktas būtiskas izmaiņas, mazinot posmu skaitu - ja sezonā sākotnēji bija paredzēti desmit posmi, tad šobrīd to skaits ir samazināts līdz septiņiem," piebilst Strokšs. "Mums ir jānovērtē šī iespēja."

Strokšs norādīja, ka turpmākajās dienās viņa vadīto organizāciju sagaida intensīvs darbs, lai spētu izpildīt uzticēto uzdevumu par finansējuma nodrošināšanu.

Latvijā pasaules čempionāta etaps rallijkrosā Biķernieku trasē noticis piecus gadus pēc kārtas.

Posms Latvijā divus gadus saņēma balvu kā vislabāk sarīkotās pasaules rallijkrosa čempionāta sacensības, kā arī divas reizes saņēmis Latvijas Gada balvu sportā nominācijā "Gada sporta notikums".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu