Aktierim Jānim Paukštello - 70

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Aktieris Jānis Paukštello piedalās maestro Raimonda Paula un Guntara Rača koncertā ''Nekur nav tik labi kā mājās'' ''Dzintaru koncertzālē''.
Aktieris Jānis Paukštello piedalās maestro Raimonda Paula un Guntara Rača koncertā ''Nekur nav tik labi kā mājās'' ''Dzintaru koncertzālē''. Foto: Edijs Pālens/LETA

26. martā apaļu jubileju svin viens no tautā iemīļotākajiem aktieriem un dziedātājiem Jānis Paukštello.

Pats aktieris kā sev nozīmīgākās sarunā ar LTV nosauc  Jāzepa lomu režisora Arnolda Liniņa iestudējumā "Jāzeps un viņa brāļi" Dailes teātrī, Arvīdu Jāņa Streiča filmā "Mans draugs nenopietns cilvēks", kā arī Raimonda Paula dziesmu "Cielaviņa", kas Paukštello izpildījumā folklorizējusies.

Jānis Paukštello
Jānis Paukštello Foto: Ekrānuzņēmums

Paukštello dzimis 1951. gada 26. martā Jaunpiebalgā. Pabeidzis Murjāņu sporta internātskolu un 1974. gadā beidzis Latvijas Valsts konservatorijas Teātra fakultāti. Kopš 1972. gada Jānis Paukštello darbojas Dailes teātrī. Kino debitējis 1973. gadā Rīgas Kinostudijas filmā "Pilsētas atslēgas", bet popularitāti ieguvis ar galveno lomu 1975. gada filmā "Mans draugs - nenopietns cilvēks".

1987. gadā viņš kļuva par Latvijas PSR Nopelniem bagāto skatuves mākslinieku.

Mākslinieks ir filmējies 54 mākslas filmās un piedalījies vairāk nekā 150 teātra izrādēs.

Dailes teātra aktieris Jānis Paukštello žurnālistes Līgas Blauas grāmatas "Jānis Paukštello. Tintē, bet balts" prezentācijas pasākumā.
Dailes teātra aktieris Jānis Paukštello žurnālistes Līgas Blauas grāmatas "Jānis Paukštello. Tintē, bet balts" prezentācijas pasākumā. Foto: Edijs Pālens/LETA
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu