No Covid-19 komplikācijām miris Liepājas katoļu priesteris Bezdelīga

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Liepājas diecēzes priesteris Gatis Mārtiņš Bezdelīga
Liepājas diecēzes priesteris Gatis Mārtiņš Bezdelīga Foto: Katedrale.lv/Publicitātes foto

Trešdien, 24.martā, no Covid-19 izraisītajām komplikācijām mūžībā devies Liepājas diecēzes priesteris Gatis Mārtiņš Bezdelīga, liecina sēru vēsts Kurzemes bīskapijas interneta vietne "katedrale.lv".

Priesteris Bezdelīga dzimis 1967.gada 10.novembrī Aucē Hugo un Hellas ģimenē kā vienīgais dēls. Vecāki bija luterāņi. Padomju gados ne visiem izdevās nokristīt savus bērnus. Bezdelīga ceļu uz baznīcu atrada jaunekļa gados un 1985.gada tika kristīts Dobeles katoļu baznīcā, pēc dažiem gadiem Skaistkalne saņēma iestiprināšanas sakramentu. Pēc pamatizglītības iegūšanas mācības turpināja Rīgas 34.profesionāli tehniskajā vidusskolā. Pēc tam strādāja Dobeles rajona Jauno naturālistu stacijā kā metodiķis. 1989.gada iestājās Rīgas Garīgajā seminārā un 1994.gadā Jelgavā bīskaps Jānis Bulis viņu ordinēja par priesteri. Pirmā jaunā priestera kalpošanas vieta bija Jēkabpilī, palīdzot dekānam Jānim Bratuškinam.

1996.gadā Bezdelīga sāka kalpot Liepājas diecēzē un pirmo reizi tika nozīmēts uz Saldus draudzi, kur aktīvi veica arī žēlsirdības darbu, sadarbojoties ar Neatkarīgo Maltas Bruņinieku ordeni, un kļuva par šī ordeņa maģistrāta kapelānu. Saldus apkārtnē tika dibinātas vairākas draudzes un organizēta jaunās Saldus baznīcas celtniecība.

Pēc Saldus priesteris kalpoja Kuldīgā, Liepājā un Alsungā. Esot par Liepājas Sv.Jāzepa katedrāles draudzes prāvestu, Bezdelīga aktīvi kalpoja arī kā cietuma kapelāns, šajā laikā vairāki ieslodzītie tika kristīti. Noteiktu laiku viņš veltīja, lai popularizētu sakrālo mākslu. Viņš bija idejas tēvs plenēriem pie katedrāles, kura dalībnieki - Liepājas mākslinieki, savos darbos atspoguļoja sakrālo celtni.

No Alsungas priestera ceļš atveda viņu atpakaļ uz Saldu. Kopš 2017.gada viņš ar bīskapa norīkojumu kalpoja arī kā eksorcists jeb ļauno garu izdzinējs. Priestera aizraušanās bija fotografēšana, glezniecība, dzeja. Viņš ir latviešu orģināloperas "Suitu sāga" libreta autors.

Draudze lūdz vainagam vai ziedu pušķim domāto naudu baznīcā ziedot priestera kapa piemineklim.

CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu