Trīs vīrieši maskās ielaužas lauku mājā un aiznes 300 eiro un viedtālruņus (8)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Laupītājs. Ilustratīvs attēls
Laupītājs. Ilustratīvs attēls Foto: Shutterstock

Nedēļas sākumā, draudot ar fizisku izrēķināšanos, Preiļu novadā trīs vīrieši maskās aplaupīja kādu mājokli, aiznesot aptuveni 300 eiro un viedtālruņus, informēja Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes pārstāve Lāsma Kursīte.

Otrdien plkst.20.30 policijas Preiļu iecirknis saņēma informāciju par divām aizdomīgām automašīnām, kas bija novietotas netālu no kāda lauku īpašuma Preiļu novadā. Abiem transportlīdzekļiem bija daļēji aizlīmētas valsts reģistrācijas numurzīmes.

Saņemtās informācijas pārbaudei Preiļu iecirkņa darbinieki ieradās lauku īpašumā, no kura izskrēja mājas saimnieks - 1980.gadā dzimis vīrietis. Viņš paziņoja, ka tikko viņa mājās caur izsistu logu ielauzušies trīs vīrieši sejas maskās un, piedraudot ar nazi un fizisku izrēķināšanos, nolaupījuši 310 eiro skaidrā naudā, viedtālruņus, kā arī automašīnas un mājas atslēgas. Cietusī persona norādīja, ka brīdī, kad laupītāji izdzirdēja tuvojošos automašīnu, tie aizbēga meža masīva virzienā.

Par notikušo nekavējoties sākts kriminālprocess saskaņā ar Krimināllikuma 176.panta 2.daļu par laupīšanu, ja tā izdarīta ievērojamā apmērā vai ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās, vai ja tā izdarīta, iekļūstot transportlīdzeklī, dzīvoklī vai citā telpā, vai ja tā izdarīta no glabātavas vai ietaises, kas savieno glabātavas, kā arī par transportlīdzekļa laupīšanu. Par to soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz astoņiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Lai sāktu aizbēgušo noziedznieku meklēšanu, uz notikuma vietu tika nosūtīti policijas iecirkņa papildspēki. Meklēšanas pasākumos tika iesaistīts arī policijas kinologs ar dienesta suni.

Operatīvo pasākumu rezultātā ap plkst.22.30 aptuveni divu kilometru attālumā no notikuma vietas, lauku apvidū, par laupīšanas izdarīšanu tika aizturēti divi vīrieši.

Viena no aizturētajām personām ir 1989.gadā dzimis, agrāk deviņas reizes krimināli sodīts Daugavpils iedzīvotājs.

Persona iepriekš saukta pie kriminālatbildības par nelegālu narkotisko vielu apriti, par noziedzīgiem nodarījumiem, kas vērsti pret satiksmes drošību, kā arī par kontrabandu.

Otrs aizturētais vīrietis ir 1999.gadā dzimis, agrāk trīs reizes krimināli sodīts Rēzeknes novada iedzīvotājs.

Arī šī persona iepriekš saukta pie kriminālatbildības par nelegālu narkotisko vielu apriti, kā arī par zādzībām un tīšu mantas bojāšanu.

Daugavpils tiesa abām personām piemēroja drošības līdzekli - apcietinājumu.

Pašlaik policija turpina izmeklēšanu.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu