Suecas kanālu nosprostojušo konteinerkuģi izdevies nedaudz iekustināt (5)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

400 metrus garo konteineru kuģi „Ever Given”, kas Suecas kanālā uzskrēja uz sēkļa un bloķēja satiksmi, 26. marta vakarā izdevies izkustināt no vietas.

Kuģis tika nedaudz pārvietots no savas vietas, kad apkārt tam sāka rakt zemi un izveda apmēram 20 tūkstošus tonnu smilšu, tā, atsaucoties uz avotiem Ēģiptē, vēsta Izraēlas laikraksts "The Jerusalem Post".

"The Wall Street Journal" iepriekš rakstīja, ka, saskaņā ar avotiem, kas pārzina situāciju, kuģi varētu atbloķēt jau 27. martā, tātad līdz šīs dienas beigām. Koncerns „Boskalis”, kura uzņēmums SMIT nodarbojas ar „Ever Given” atbrīvošanu, iepriekš rēķinājās, ka kuģis varēs atbloķēt Suecas kanālu līdz nākamās nedēļas sākumam, tas ir, ne agrāk kā līdz 29. martam.

Kompānija „Evergreen”, kas darbojas ar „Ever Given”, 26. martā paziņoja, ka glābēji turpina tīrīt smiltis un dubļus netālu no kuģa priekšgala, lai mēģinātu to atbrīvot paisuma laikā.

Pēc Suecas kanāla nobloķēšanas japāņu kompānija „Shohei Kisen”, kurai pieder „Ever Given”, atvainojās par satiksmes traucēšanu kanālā. „Shohei Kisen” vadītāji runas laikā uzņēmuma galvenajā mītnē dziļi paklanījās, tādējādi atvainojoties.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu