"Pēdējais kruīzs" – stāsts par pandēmiju uz bēdīgi slavenā kruīza kuģa

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
"Pēdējais kruīzs"
"Pēdējais kruīzs" Foto: HBO

No 1. aprīļa skatāma jauna HBO dokumentālā filma "Pēdējais kruīzs" ("The Last Cruise"), kas vēsta par notikumiem uz kruīza kuģa "Diamond Princess" aizvadītā gada sākumā, kad pasaules iedzīvotāji sekoja līdzi jaunā un neizpētītā vīrusa Covid-19 straujajai izplatībai pasažieru vidū, kamēr viņiem tika aizliegts pamest kuģi. 

Filma, kas skatāma "LMT Viedtelevīzijā", ir veidota, izmantojot pasažieru un "Diamond Princess" apkalpes locekļu dokumentētus privātus kadrus. Tie ļauj skatītājiem izdzīvot to, ko ik dienu piedzīvoja cilvēki, kuri atradās uz kuģa.

Kruīza kuģis devās ceļā no Jokohamas Japānā 2020. gada 20. janvārī ar 2666 pasažieriem un 1045 apkalpes locekļiem no vairāk nekā piecdesmit valstīm. Kruīza dalībniekiem tika piedāvāta nesteidzīga atpūta sešpadsmit dienu garumā, kuras laikā bija plānots apceļot Āzijas valstis.

Ceļā no Honkongas uz Japānu tika konstatēts, ka kāds no pasažieriem, kurš bija nokāpis no kuģa Honkongā, ir saslimis ar jauno koronavīrusu.

Visiem pasažieriem tika sākta simptomu pārbaude, un kuģis atgriezās Jokohamā. Nonākot tur 3. februārī, Japānas varasiestādes noteica kuģim vismaz divu nedēļu karantīnu, aizliedzot pasažieriem to atstāt.

"Diamond Princess"
"Diamond Princess" Foto: KAZUHIRO NOGI/AFP

Ņemot vērā, ka informācijas par jauno vīrusa paveidu tolaik praktiski nebija un kuģa apkalpei un pasažieriem bija ierobežota pieejamība resursiem, saslimšanas gadījumi uz kuģa turpināja pieaugt neticamā ātrumā. Līdz februāra vidum tika konstatēti jau 542 jaunā vīrusa Covid-19 slimnieki, kas bija otrā lielākā inficēto grupa ārpus vīrusa epicentra Ķīnas. Nedēļām ilgi pasažieri atradās karantīnā savās kajītēs. Vairāku valstu pilsoņu pirmie saslimšanas gadījumi tika reģistrēti tieši uz šī kuģa. Tikmēr kuģa apkalpe turpināja pašaizliedzīgi rūpēties par pasažieriem, nodrošinot apkalpošanu numuros, kamēr paši gulēja un pusdienoja šaurās koplietošanas telpās.

"Pēdējais kruīzs"
"Pēdējais kruīzs" Foto: HBO

Filmā "Pēdējais kruīzs" ir izmantoti privāti kadri, ko fiksējuši kuģa pasažieri un apkalpes locekļi, ļaujot tās skatītājiem kļūt par aculieciniekiem biedējošajiem notikumiem un pārdzīvojumiem, kas norisinājās neveiksmīgā ceļojuma laikā, cīnoties ar tolaik vēl pilnībā nezināmo un neprognozējamo slimību.

Filmas "Pēdējais kruīzs" reklāmas rullītis.

Raksts tapis sadarbībā ar "LMT Viedtelevīziju".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu