Covid-19: Austrālijas pilsētā septiņu inficēto dēļ izsludina stingru karnatīnu

TVNET/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Brisbena, Austrālija.
Brisbena, Austrālija. Foto: EPA/DAVE HUNT AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT

Austrālijas pilsētā Brisbenā atklāti septiņi jauni inficēšanās gadījumi ar jauno koronavīrusu, kā dēļ izsludināta trīs dienu karantīna, vēsta raidorganizācija BBC.

Kvīnslendas štata galvaspilsētā, kurā dzīvo divi miljoni cilvēku, karantīnas režīms sāksies pirmdien plkst.17.00 pēc vietējā laika.

Janvārī pēc viena inficēšanās gadījuma atklāšanas Brisbenā tika izsludināta trīs dienu karantīna. 

Tāpat kā iepriekš, arī šoreiz Brisbenas iedzīvotājiem būs ļauts pamest mājas tikai četru iemeslu dēļ - lai sportotu, iepirktos, strādātu vai aprūpētu kādu cilvēku. Mācības skolās un darbs iespēju robežās notiks attālināti. Liela daļa veikalu un uzņēmumu būs slēgti.

Austrālijas un Jaunzēlandes stratēģija cīņā pret Covid-19 atšķiras no Eiropā un citviet pasaulē piekoptās.

Tā vietā, lai ar ierobežojumiem iegrožotu vīrusa izplatību sabiedrībā un nepieļautu veselības aprūpes sistēmas pārslodzi, šīs salu valstis tiecas pilnībā iznīdēt vīrusu un atvieglot pulcēšanās ierobežojumus, tā vietā stingri kontrolējot ieceļošanu un izsludinot īsas, taču bargas karantīnas, kad atklāti jauni saslimšanas gadījumi.

Kopš Austrālijas Covid-19 pirmā viļņa beigām Brisbenā atklāti pavisam nedaudzi vietējās transmisijas gadījumi.

No veselības jomas amatpersonām izskanējis pieņēmums, ka septiņi jaunatklātie gadījumi varētu būt saistīti ar kādas slimnīcas ārstu, kurš saslima pirms divām nedēļām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu