VIDEO ⟩ "Tajā var pazust pat auto!" Salaspils novadā uz ceļa izveidojies iegruvums (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Salaspils.lv

Salaspils novadā uz mežā iebraukta ceļa izveidojies iegruvums jeb karsta kritene, un iedzīvotāji ir aicināti šai vietai netuvoties, informēja Salaspils novada domes Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Lolita Balcerbule.

Viņa pastāstīja, ka Salaspils novadā uz mežā iebraukta ceļa, kas gan nav pašvaldības ceļu uzturēšanas sarakstā, vakar vakarā ir izveidojies iegruvums, kura diametrs sākotnēji bija 1,5-2 metri. Balcerbule minēja, ka tas ir dabiskas izcelsmes iegruvums - tā sauktais karsta izskalojums ģipša slāņos.

"Salaspils novads jau izsenis ir pazīstams ar ģipša nogulām un tā ieguvi, un iegruvums noticis netālu no ģipša ieguves vietām," skaidroja Balcerbule.

Viņa arī informēja, ka, ņemot vērā situāciju, steidzamības kārtā ceļa abos galos jau uzstādītas ceļa zīmes "Iebraukt aizliegts" un par to informēta VAS "Latvijas Valsts ceļi", savukārt pats iegruvums norobežots ar barjerām un lentēm, vietu iespēju robežās uzrauga arī pašvaldības policija.

"Rīt pašvaldības speciālisti spriedīs, kā iegruvumu aizbērt," norādīja sabiedrisko attiecību daļas vadītāja.

Tāpat viņa piebilda, ka pēc Valsts vides dienesta ieteikuma Salaspils novads sazināsies ar Ķekavas un Skaistkalnes pašvaldībām, kur karsta iegruvumi ir bieža parādība, un konsultēsies, kā rīkoties vispareizāk.

"Patlaban situācija ir pārrunāta ar Skaistkalnes pašvaldību, kur šāda parādība ir ikdiena. Skaistkalnes kolēģi deva padomu, ka noteikti kāds laiks ir jānogaida, īpaši tad, ja iegruvums ir telpisks. Viņiem ir pieredze, ka kritenē iegāzušies gan traktori, gan pilnībā noraktas smagās mašīnas," komentēja Balcerbule. Viņa arī piebilda, ka tuvākajā laikā Salaspils novadā ieradīsies speciālisti ar grunts skeneriem un tad varēs lemt par tālāku rīcību.

Pēc Balcerbules stāstītā, Salaspils pašvaldība savos komunikācijas kanālos jau ir informējusi iedzīvotājus par uzstādītajiem norobežojumiem, stingri aicinājusi netuvoties šai vietai un ģimenēs pārrunāt to arī ar bērniem.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu