Purvciemā naktī sadedzis Rolls-Royce (30)

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

Vēl sestdien kādā stāvvietā starp Purvciema daudzstāvu mājām stāvēja vairāk nekā 150 000 eiro vērts Rolls-Royce Wraith. Svētdienas rītā tā vērtība bija nokritusies jau līdz lūžņu līmenim, jo naktī auto negaidīti uzliesmoja un vairs nebija glābjams.  

Zem zilās plēves vienā no daudzstāvu namu pagalmiem Purvciemā paslēpts kāds visai dārgs spēkrats. Vēl aizvakar šīs automašīnas vidējā tirgus vērtība bija pāri 150 000 eiro, bet tagad braucamrīka vraks, visticamāk, nododams vien  metāllūžņos. Naktī no sestdienas uz svētdienu aptuveni plkst. 2.00 maksas stāvvietā novietotais “Rolls Royce” pēkšņi uzliesmoja.

Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

“Man pašai, lūk, tur stāv mašīna. Kaimiņiene piezvanīja un paziņoja, ka mašīna deg. Es viņai jautāju: vai mana? Viņa atbildēja, ka stāvvietā deg. Es sāku interesēties, kur ir stāvvietas dežurants, viņam bija jāreaģē pirmajam. Pēc tam jau skatos, ka stāv ugunsdzēšamais aparāts un viņš jau nes otru. Viņš lieto ugunsdzēšamo, bet liesma uzliesmo vēl spēcīgāk,” saka vietējā iedzīvotāja Tatjana.

Kamēr glābēji bija ceļā, stāvvietas apsargs darīja visu, lai ja ne likvidētu ugunsgrēku, tad vismaz nosargātu citus spēkratus. Vīrietis lēja ūdeni uz blakus stāvošās Škodas, kas pieder vietējai iedzīvotājai Raisai.

“Apsargs palīdzēja, tā runā. Tieši apsargs paglāba. Ātri reaģēja, paņēma ugunsdzēsības aparātus, līdz atbrauca ugunsdzēsēji. Man piezvanīja kaimiņiene no piecstāvu mājas. Viņi naktī pamodās no diviem sprādzieniem. Mēs ar vīru pieskrējām pie logiem, un no apakšas jau dega ar atklātu liesmu,” norāda vietēja iedzīvotāja.

Pēc vietējo iedzīvotāju stāstītā, lai apslāpētu liesmas, kas ceļas no “Rolls Royce”, glābējiem vajadzēja divdesmit minūtes. Vietējie uzskata, ka zem automašīnas virsbūves bija kaut kas iemests – no tā arī viss sācies.

“Viņš pat nav no mūsu mājas. Kāds vēl runāja, ka šī automašīna šajā stāvlaukumā iepriekš nekad nestāvēja. Atbrauca no kaut kurienes, viņu pa nakti atstāja. “Rolls Royce”, manuprāt. Runā, ka ļoti dārgs auto. Nezinu, cik jauns, neredzēju.”

Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

Šobrīd policisti vēl nevar pateikt, kādos apstākļos uzliesmoja 2015. gada izlaiduma “Rolls Royce”. Taču aizdomīgs šķiet caurums stāvvietas žogā netālu no nodegušā auto, kā arī vietējo iedzīvotāju teiktais par sprādzieniem pirms uzliesmojuma. Tikpat kā nav šaubu, ka uguns pielaista tīšuprāt.

Komentāri (30)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu