Juhņēviča: Vakcinācijas centri neaizstās potēšanu pie ģimenes ārstiem un ārstniecības iestādēs (5)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Vakcinācijas projekta biroja vadītāja Eva Juhņēviča.
Vakcinācijas projekta biroja vadītāja Eva Juhņēviča. Foto: Ieva Leiniša / LETA, Ludovic Marin / various sources / AFP

Masu vakcinācijai pret Covid-19 izveidotie centri neaizstās potēšanu ģimenes ārstu praksēs un ārstniecības iestādēs, šorīt intervijā Latvijas Radio skaidroja Vakcinācijas projekta biroja vadītāja Eva Juhņēviča.

Viņa stāstīja, ka pēc trīs nedēļu intensīva darba institūcijas ir gatavas sākt liela mēroga vakcinācijas centru darbību, jo tie tam ir gatavi.

Ņemot vērā, ka Ventspilī šodien notiks liela mēroga vakcinācijas centra darbības izmēģinājums, Juhņēviča pateicās pašvaldībai par proaktīvo darbību, sagatavojot centru, kas dod iespēju "šodien palaist pilotprojektu".

"Šodien Ventspilī būs iespēja jau praksē redzēt, izmēģināt, pārbaudīt visu, lai turpmākais vakcinācijas process notiktu veiksmīgi un sekmīgi. Būs iespēja arī izmērīt laiku, ko cilvēks patērē kopš ieiešanas vakcinācijas centrā. Šodien mūs gada pilotprojekts, mācību stunda," atzina biroja vadītāja, piebilstot, ka šim mērķim piegādātas 500 vakcīnu devas.

Juhņēviča akcentēja, ka cilvēkiem gan šodien nebūs iespējas Ventspilī iestāties rindā pie vakcinācijas centra, lai saņemtu vakcīnu, jo šodienas kalendārs jau ir izveidots no iepriekš pieteikušiem cilvēkiem.

Šonedēļ gaidāma lielāka vakcīnu krava, un, ja 31.martā papildu vakcīnas pienāks, tad Lieldienās darbu sāks arī citi masu vakcinācijas centri izmēģinājuma režīmā, jo parādās vakcīnu apjoms, ko ar esošo potēšanas jaudu vairs nevar izvakcinēt.

"Šo centru darbība nepieciešama noteiktos brīžos aprīlī, kad vakcīnu apjoms būs lielāks. Vakcinācijas centri nekādā veidā neaizvietos ģimenes ārstu prakses un ārstniecības iestādes. Lielie vakcinācijas centri ir papildu jauda lielākiem vakcīnu apjomiem," uzsvēra Juhņēviča.

Kā ziņots, šodien no plkst.10 līdz 18 Ventspilī izmēģinājuma režīmā vienu dienu tiks atvērts pirmais liela mēroga vakcinācijas pret Covid-19 punkts Latvijā, aģentūru LETA informēja Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas sabiedrisko attiecību vadītāja Linda Rudzroga.

Tā mērķis būs pārbaudīt masu vakcinācijas procesu darbībā, lai iegūtās atziņas noderētu arī pārējiem 22 liela mēroga vakcinācijas punktiem visā Latvijā, kas gatavi sākt pilnvērtīgu iedzīvotāju vakcinācijas procesu pret Covid-19, tiklīdz Latvijā būs saņemts atbilstošs vakcīnu daudzums.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu