Lielbritānija vispirms vakcinēs pieaugušos, ar vakcīnām dalīsies pēc tam (2)

TVNET/LETA/Reuters
CopyLinkedIn Draugiem X
Londona, Lielbritānija.
Londona, Lielbritānija. Foto: REUTERS/Henry Nicholls

Lielbritānija vēlas vispirms vakcinē pret jauno koronavīrusu visus savus pieaugušos iedzīvotājus un tikai pēc tam palīdzēs ar vakcīnām citām valstīm, otrdien paziņojis Lielbritānijas uzņēmējdarbības ministrs Kvasi Kvartenga.

Lielbritānijā pirmo Covid-19 vakcīnas devu saņēmuši vairāk nekā 30 miljoni cilvēku, un mērķis ir līdz jūlija beigām vakcinēt visus pieaugušos.

Taču Londona ir nonākusi konfliktā ar Eiropas Savienību (ES) par vakcīnu piegādēm.

Kvartenga norādīja, ka Lielbritānija vēlas sadarboties ar citām valstīm, bet galvenā prioritāte ir vakcinēt savus iedzīvotājus.

Viņš sacīja, ka Lielbritānija sadarbojas ar Eiropas valstīm, mēģinot panākt, ka to iedzīvotāji tiek vakcinēti, un uzsvēra, ka tā nav konkurence.

Taču jautāts, vai Lielbritānija varētu palīdzēt Īrijai, Kvartenga sacīja, ka gadījumā, ja vakcīnu devas paliks pāri, Londona varētu ar tām dalīties, bet pašreiz lieku devu nav.

Lielbritānija ir noslēgusi līgumus ar vairākiem uzņēmumiem par desmitiem miljoniem vakcīnas devu piegādi.

Lielbritānijas premjerministrs Boriss Džonsons ir viens no 23 līderiem, kas otrdien atbalstīja ideju par starptautisku vienošanos cīņai ar pandēmijām nākotnē.

"Šodien mūs piemeklējusi krīze un ir pilnīgi pareizi, ka mums jākoncentrējas uz tās risināšanu savā valstī un mūsu cilvēku paturēšanu drošībā, lai mēs varam atgriezties normālā dzīvē," sacīja Kvartenga.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu