Par iebraukšanu Jūrmalā vairs nevarēs samaksāt ar skaidru naudu (23)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: jurmala.lv

Ceturtdien, 1.aprīlī, par iebraukšanu Jūrmalā būs jāmaksā nodeva divi eiro, turklāt šogad caurlaižu automātos Priedainē un Vaivaros nevarēs norēķināties ar skaidru naudu, informēja Jūrmalas domes Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Zane Leite.

Caurlaižu automātos būs iespējams maksāt tikai ar karti vai bezkontakta maksājumu līdzekļiem - mobilo tālruni, aproci, viedpulksteni u.c.

Kā norādīja Leite, skaidras naudas norēķini, iebraucot pilsētā, atcelti, lai veicinātu ātrāku caurlaižu iegādi. Skaidras naudas norēķini bieži rada kavēšanos caurlaižu punktos - monētas mēdz iesprūst, kā arī reizēm automātos tiek iemesti nepiemēroti priekšmeti, kā rezultātā automāti uz laiku pārstāj funkcionēt. 

Ar skaidru naudu par caurlaidi joprojām varēs samaksāt caurlaižu automātos pilsētā pie lielveikala "Rimi" Lielupē, pie Dzintaru koncertzāles, Majoru stāvlaukumā un pie Dubultu stacijas.

Pašvaldība aicina braucējus caurlaides iegādāties elektroniski portālā "www.visitjurmala.lv" vai ar "Mobilly" starpniecību.

Par caurlaidi var samaksāt arī pēc iebraukšanas pilsētā, tikai jāievēro, ka caurlaidei obligāti jābūt nopirktai tajā datumā, kad transportlīdzeklis iebraucis Jūrmalā, līdz plkst.23:59, vai pirms tam. 

Ar vienu dienas caurlaidi īpaša režīma zonā var iebraukt neierobežotu reižu skaitu tajā datumā, kuram caurlaide iegādāta. Svarīgi atcerēties, ka, iegādājoties caurlaidi, precīzi jānorāda transportlīdzekļa reģistrācijas numurs. Caurlaide derīga tikai konkrētam transportlīdzeklim, kura reģistrācijas numurs ir norādīts, pērkot caurlaidi.

Pieejamas arī ilgāka termiņa caurlaides: 7, 30, 90 dienām un visam periodam. Caurlaide transportlīdzekļiem ar pilnu masu līdz 3,5 tonnām 7 dienām maksā 10 eiro, 30 dienām - 31 eiro, 90 dienām - 55 eiro, visam periodam - 107 eiro.

Transportlīdzekļiem ar pilnu masu virs 3,5 tonnām maksa par caurlaidi ir attiecīgi 12, 43, 110 un 213 eiro. 

Iebraukšanas nodeva nav jāmaksā elektromobiļiem un transportlīdzekļiem, kuri pielāgoti vadītājam invalīdam.

Komentāri (23)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu