Ungārija un Polija ar Itāliju apspriedīs politiskās alianses veidošanu (2)

TVNET/LETA/Reuters
CopyLinkedIn Draugiem X
Ungārijas premjerministrs Viktors Orbāns, Polijas premjerministrs Mateušs Moraveckis.
Ungārijas premjerministrs Viktors Orbāns, Polijas premjerministrs Mateušs Moraveckis. Foto: AP Photo/Czarek Sokolowski

Ungārijas un Polijas premjerministri ceturtdien tiksies ar Itālijas bijušo iekšlietu ministru un labējās partijas "Līga" līderi Mateo Salvīni, lai apspriestu jaunas Eiropas politiskās alianses veidošanu, otrdien vēsta Ungārijas ziņu aģentūra MTI.

Ungārijas premjerministra Viktora Orbāna, Polijas premjerministra Mateuša Moravecka un Salvīni sarunas notiks Budapeštā.

Viņi apspriedīs labējo partiju bloka izveidošanu, iekļaujot tajā "Līgu", Ungārijas valdošo nacionālkonservatīvo partiju "Fidesz" un Polijas valdošo partiju "Likums un taisnīgums", ziņo MTI.

Jau ziņots, ka "Fidesz" šomēnes izstājās no Eiropas Tautas partijas (EPP). Tiesa gan, "Fidesz" dalība EPP jau kopš 2019.gada marta bija apturēta, bet partijas 12 Eiropas Parlamenta deputāti jau bija izstājušies no EPP frakcijas.

Strīds starp EPP vadību un "Fidesz" ildzis vairākus gadus, bet spriedze bīstami palielinājās pēc bijušajam Eiropas Komisijas prezidentam un EPP biedram Žanam Klodam Junkeram veltītajiem apvainojumiem.

Orbāns paziņojis, ka jau runājis ar līdzīgi domājošām partijām par jaunas politiskās alianses izveidošanu un "Fidesz" ved sarunas ar konservatīvajiem politiskajiem spēkiem par jaunas frakcijas izveidošanu Eiropas Parlamentā (ES).

Orbāns norādījis, ka viņa iecerētā jaunā Eiropas mēroga politiskā organizācija piedāvās "mājas visiem Eiropas pilsoņiem, kas nevēlas migrantus, multikulturālismu, kas nav atkarīgi no LGBT mānijas, kas aizsargā kristīgās tradīcijas, respektē nacionālo suverenitāti".

Ungārijā 2022.gada paredzētas parlamenta velēšanas, un pirmo reizi opozīcija ir vienota pret Orbānu.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu