Foto ⟩ Masu vakcinācijas pilotprojekts Ventspilī: sapotēti 308 cilvēki, 11 nav ieradušies (16)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X

Masu vakcinācijas pilotprojekts Ventspilī noritējis veiksmīgi, bet 11 iepriekš reģistrēti cilvēki vakcinēties neieradās, informēja SIA "Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca" pārstāvji.

Sākotnēji uz vakcināciju tika reģistrētas 308 personas, no kurām 11 neieradās, bet slimnīca uzsvēra, ka tas netraucēja veiksmīgai un raitai procesa norisei.

Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas valdes priekšsēdētājs Jurs Lācis raidījumā LTV "Panorāma" skaidroja, ka otrdien vakcinēti seniori, kas vecāki par 70 gadiem, un cilvēki ar hroniskām slimībām, kuru ģimenes ārsti nenodrošina vakcīnu. 

"Viena lieta ir vakcīnu pieejamība, otra - cilvēku gatavība. Šobrīd mēs esam tajos apstākļos, kādi mums ir. Esam iedevuši Ventspils vakcinācijas centram to cilvēku sarakstu, kurus esam paguvuši apzināt, un acīmredzot varētu [vakcinēt] vēl raitāk," komentēja veselības ministrs Daniels Pavļuts. 

Ministrs piebilda, ka šobrīd ceļā uz Latviju un pa daļai jau saņemtas ir gandrīz 70 000 vakcīnu: "Vienas nedēļas laikā saņemsim gandrīz pusi no tā, kas ir saņemts iepriekšējos trīs mēnešos. Katru aprīļa nedēļu tā nebūs, bet mēs sagaidām, ka aprīlī vakcīnu būs trīs reizes vairāk nekā iepriekšējos trīs mēnešos."

Pavļuts paudis, ka, iespējams, jau jūnijā vakcīnu varēšot saņemt jebkurš, kurš to vēlēsies. 

Slimnīcā atzina, ka pilotprojekta mērķis bija pārbaudīt masu vakcinācijas procesu darbībā, lai iegūtās atziņas noderētu arī pārējiem 22 liela mēroga vakcinācijas punktiem visā valstī, kas gatavi sākt iedzīvotāju vakcinācijas procesu pret Covid-19, tiklīdz tiks saņemts atbilstošs vakcīnu daudzums.

Slimnīcā piebilda, ka procesā bijis daudz jautājumu un izaicinājumu, tomēr slimnīca ir gandarīta, ka ar profesionālas komandas palīdzību problēmas tiek veiksmīgi risinātas un šķēršļi pārvarēti.

"Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā" uzsvēra, ka vakcinēšanās ir svarīga, jo palīdz novērst slimības izplatīšanos sabiedrībā, turklāt tas praktiski ir vienīgais veids, kā pēc iespējas ātrāk iespējams atgriezties normālā dzīves ritmā.

Vakcinācijas projekta biroja vadītāja Eva Juhņēviča pauda, ka masveida vakcinācijas pret Covid-19 izmēģinājumā, kas otrdien tika rīkots Ventspils sporta namā "Centrs", viss noritēja atbilstoši liela mēroga vakcinācijas centru darbības vadlīnijām.

Pēc viņas teiktā, "bija prieks redzēt pašvaldības, vakcinācijas veicēja, kā arī Nacionālo bruņoto spēku sadarbību". Juhņēviča atzina, ka konkrētā liela mēroga vakcinācijas centra telpas ir plašas un piemērotas potēšanai. Esot arī skaidri iezīmētas visas zonas - ierašanās centrā pēc uzaicinājuma uz noteiktu laiku, aiziešana uz reģistrēšanos, pirmsvakcinācijas pārbaude, vakcinācijas veikšanas telpa un pēcvakcinācijas uzgaidīšanas vieta.

"Varējām pārliecināties par iedzīvotājiem nodrošināto pieredzi visā vakcinācijas gaitā. Centrs, kurā atrodas vakcinācijas vieta, ir ļoti labā vietā, ar ērtu piekļuvi. Varēja novērot, ka cilvēkiem tiek palīdzēts ar visu informāciju," stāstīja biroja vadītāja.

Viņasprāt, šis centrs noteikti varētu pieņemt vēl lielāku vakcinēties gribētāju skaitu.

Tikmēr veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP) mikroblogošanas vietnē "Twitter" pauda pateicību visām pašvaldībām, kas iesaistījušās vakcinācijā. Viņš atzīmēja, ka pirmais liela mēroga vakcinācijas centrs atvērts, pateicoties aktīvajam Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas darbam. "Pirms lieliem pasākumiem jābūt ģenerālmēģinājumam," piebilda ministrs.

Jau ziņots, šodien no plkst.10 līdz 18 Ventspilī izmēģinājuma režīmā vienu dienu tika atvērts pirmais liela mēroga vakcinācijas pret Covid-19 punkts Latvijā, informēja Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas sabiedrisko attiecību vadītāja Linda Rudzroga.

Tā mērķis bija pārbaudīt masu vakcinācijas procesu darbībā, lai iegūtās atziņas noderētu arī pārējiem 22 liela mēroga vakcinācijas punktiem visā Latvijā, kas gatavi sākt pilnvērtīgu iedzīvotāju vakcinācijas procesu pret Covid-19, tiklīdz Latvijā būs saņemts atbilstošs vakcīnu daudzums.

Rudzroga stāstīja, ka liela mēroga vakcinācijas punktu Ventspilī, sporta namā "Centrs" Brīvības ielā 14, iekārtojusi Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca. Vakcinācijas jauda šajā punktā ir vairāk nekā 1000 personu dienā. Pirmdienas pēcpusdienā vēlmi vakcinēties bija pauduši vairāk nekā 300 cilvēku.

Komentāri (16)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu