Sestdien Rēzeknē izmēģinās "Gorā" izvietotā vakcinācijas punkta darbību

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova / LETA

Sestdien, 3.aprīlī, Rēzeknē notiks Latgales vēstniecībā "Gors" izvietotā vakcinācijas punkta darbības izmēģinājums, informēja pilsētas pašvaldības Komunikācijas nodaļas vadītājs Kārlis Pozņakovs.

Pašvaldība sadarbībā ar Rēzeknes slimnīcu un Latgales vēstniecību "Gors" ir izveidojuši vakcinācijas punktu. Pozņakovs skaidroja, ka tas ir ērti pieejams un drošs ikvienam pilsētas un tuvāko novadu iedzīvotājam.

Otrdien pilsētas dome pieņēma lēmumu par sadarbības līguma slēgšanu ar Veselības ministriju un Nacionālo veselības dienestu par Covid-19 vakcinācijas centra darbības nodrošināšanu. Ar centra darbību saistītie izdevumi sākotnēji tiks segti no pašvaldības budžeta līdzekļiem, kas saskaņā ar normatīvajiem aktiem tiks atlīdzināti no valsts budžeta līdzekļiem.

"Gorā" izveidotas četras vakcinācijas plūsmas, kas atbilst Vakcinācijas projekta biroja izstrādātajām rekomendācijām un prasībām. Vakcinācijas jauda šajā punktā ir 3000 iedzīvotāju nedēļā, ar iespēju vakcinēšanas kapacitāti palielināt.

Vakcināciju veiks četras Rēzeknes slimnīcas vakcinācijas brigādes, kuru sastāvā ir ārsts vai ārsta palīgs, māsa un reģistrators.

Rēzeknes slimnīca ir saņēmusi Veselības inspekcijas atzinumu, ka iekārtotais vakcinācijas punkts atbilst prasībām un nekavējoties var uzsākt darbu.

Sestdien plānots vakcinācijas punkta darbības izmēģinājums, kura laikā tiks pārbaudīta pacientu plūsma, vakcinācijas procesa raita norise, epidemioloģisko prasību nodrošināšana un citas procesa detaļas.

Kā vēstīts, līdz šim jau veikti organizatoriskie priekšdarbi, lai aprīļa sākumā atklāšanas gatavībā būtu divi lielie vakcinācijas centri Rīgā un 12 liela mēroga vakcinācijas punkti, kas iekārtoti ar Rīgas pašvaldības atbalstu, kā arī deviņi vakcinācijas punkti Latvijas lielākajās pilsētās, proti, Ventspilī, Liepājā, Jelgavā, Jūrmalā, Cēsīs, Valmierā, Jēkabpilī, Rēzeknē un Daugavpilī. Plānots, ka liela mēroga vakcinācijas centri pilnvērtīgu darbību sāks brīdī, kad Latvijā būs pietiekošā skaitā vakcīnas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu