Latvija saņēmusi 43 200 "AstraZeneca" ražotās vakcīnas devu (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
"AstraZeneca" vakcīna pret Covid-19.
"AstraZeneca" vakcīna pret Covid-19. Foto: LAURA HASANI/REUTERS/SCANPIX

Latvija trešdien saņēmusi "AstraZeneca" vakcīnu piegādi 43 200 devu apmērā, informēja Vakcinācijas projekta birojā.

Pēc piegādes veiktas visas nepieciešamās kontroles, un vakcīnas tiks nogādātas tālāk uz vakcinācijas vietām, lai tuvākajās dienās turpinātu vakcināciju. Saņemtās vakcīnas tiks izmantotas visu pašlaik atvērto prioritāro grupu vakcinācijai.

Patlaban Covid-19 vakcīnu noliktavas un loģistikas pakalpojumus "AstraZeneca" un "Moderna" vakcīnām veic divas vakcīnu loģistikas kompānijas - AS "Recipe Plus" un SIA "Magnum Medical". "Pfizer" vakcīnu loģistiku no to uzglabāšanas vietas Valsts Asinsdonoru centrā līdz saņēmējiem Latvijā nodrošina AS "Recipe Plus".

Jau ziņots, ka šonedēļ bija plānots saņemt divas piegādes, no kurām viena - "Moderna" vakcīnas piegāde 25 200 devu apmērā - saņemta jau otrdien, lai gan iepriekš tika plānots šo piegādi saņemt vien svētdien. Arī šo "AstraZeneca" piegādi sākotnēji bija plānots saņemt piektdien, 2.aprīlī.

Plašāka informācija par vakcīnu izstrādi un apstiprināšanu pieejama Zāļu valsts aģentūras tīmekļvietnes "www.zva.gov.lv" sadaļā "Covid-19 ziņas". Tāpat arī plašāka informācija par vakcināciju pieejama Slimību profilakses un kontroles centra tīmekļvietnes "www.spkc.gov.lv" sadaļā "Vakcīnas pret Covid-19".

Šonedēļ Latvija saņēmusi kopumā 67 576 vakcīnas pret Covid-19 devas.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu