Aktrise Zane Dombrovska sarakstījusi dziesmu pašmāju seriālam (2)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Zane Dombrovska
Zane Dombrovska Foto: Lauris Vīksne

TV3 seriāla “Nemīlētie” jaunajai sezonai “Svešie” pievienojusies aktrise Zane Dombrovska, kura ir sarakstījusi arī seriāla skaņu celiņu.

Dombrovska seriālā atveido prokurori Renāti. Renāte seriālā izmeklēs gan Zīles (Artūrs Dīcis) tēva Mārtiņa (Juris Lisners) pazušanas lietu, gan kļūs par daļu no seriāla romantiskās stāsta līnijas.

Seriāla skaņu celiņam aktrise sarakstījusi dziesmu “Svešie”, kas paspilgtinās varoņu jūtu un emociju pasauli.

Dziedošā aktrise Zane Dombrovska vlīdztekus karjerai uz teātra skatuves ir kļuvusi par neatkarīgo mākslinieci, sevi attīstot un pilnveidojot arī mūzikas žanrā. Aktrise 2020. gadā sāka mācības Igaunijā, Mūzikas un teātra akadēmijā, studējot maģistra programmā “Audiovizuālā kompozīcija”.

Iespēja piedalīties seriāla radošajā procesā ne vien kā aktrisei, bet arī kā mūziķei, ir bijusi likumsakarīga, māksliniece to ļoti novērtē. “Līdz šim esmu veidojusi muzikālos noformējumus vairākām teātra izrādēm, dažādus “soundscape”, skaņu instalācijas vides objektiem, kā arī skaņu celiņu animācijas īsfilmai, bet mans sapnis ir uzrakstīt mūziku pilnmetrāžas filmai. Tādēļ esmu ļoti, ļoti priecīga, ka dažādu jauku apstākļu sakritības dēļ mani uzrunāja uzrakstīt mūziku seriālam “Nemīlētie”. Dziesmu komponēju tā, lai to varētu izmantot arī instrumentāli seriāla audio celiņam.

Un tēma par cilvēkiem, kuri ir apmaldījušies, arī man pašai kā māksliniecei ir aktuāla.

It īpaši jūtīgi man tas ir mūsu valsts tuvo kaimiņu politisko notikumu kontekstā. Es ļoti ceru, ka seriāla varoņi, maldoties pa saviem ceļiem un neceļiem, uzrunās savus skatītājus un kopā liks noticēt, ka savu pasauli labāku mēs radām paši ar savām izvēlēm. Paldies par šo skaņdarbu man jāteic arī mūziķim un aranžētājam Raimondam Macatam, kurš dziesmu miksēja un māsterēja,” stāsta seriāla lomas atveidotāja Zane Dombrovska.

Noklausies!

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu