"Nedēļas fokusa" studijā Rīgas mērs Mārtiņš Staķis (5)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: TVNET

Rīgas dome nedēļas sākumā ārkārtas sēdē pilnvaroja Rīgas pilsētas izpilddirektoru slēgt līgumus, kas saistīti ar vakcinācijas procesa organizēšanu galvaspilsētā cīņai pret Covid-19. pandēmiju. 

"Rīga vēlas būt viena no pirmajām pašvaldībām, kur sāksies masu vakcinācija. Lai tas notiktu, paveikts liels darbs ļoti straujā tempā un no 1.aprīļa Rīgas Centrāltirgus būs gatavs šī procesa organizēšanai, bet dažu dienu laikā arī - pārējās vietas galvaspilsētā. Tālākā atbildība par to, vai vakcinācija varēs sākties, ir atkarīga no vakcīnu pieejamības un valdības spējas nodrošināt attiecīgo personālu," uzsvēra Rīgas domes priekšsēdētājs Mārtiņš Staķis (PP).

Ceturtdien, 01.04.2021. plkst. 16:30 "Nedēļas fokusā" tiešraidē runājām ar Rīgas domes priekšsēdētāju Mārtiņu Staķi par domes lēmumu īstenošanu vakcinācijas norisei, Rīgas uzņēmējdarbibas ekosistēmu COVID-19 kontekstā, mobilitātes izaicinājumiem un galvaspilsētas plāniem pandēmijas seku mazināšanā.

Patlaban plānots, ka Rīgā būs astoņi vakcinācijas pret Covid-19 centri, kā arī sešas vakcinācijas teltis. Divi lielākie centri, kas ir privātā pārvaldībā, ir SIA "RTU-BT 1" piederošā Ķīpsalas halle un "ATTA Centrs", kuru nodrošinās SIA "Morient IG". Abi šie centri esot izvēlēti pēc veiktās tirgus izpētes.

Šie abi centri skaitās augstākā jeb "A" līmeņa vakcinācijas centri, tie ir lielākie valstī - tajos spēšot nodrošināt līdz 20 000 vakcināciju nedēļā.

Rīgā būs arī seši mazāka apmēra centri Nacionālajā sporta manēžā, Rīgas Centrāltirgus Gastro paviljonā, Rīgas 15.vidusskolā, Rīgas Kongresu namā, Rīgas Hanzas vidusskolā un Rīgas 19. vidusskolā. Vienlaikus tiks uzstādītas arī sešas vakcinācijas teltis. Tās atradīsies Uzvaras parkā, Rīgas 64. vidusskolā, Rīgas 84. vidusskolā, bērnu un jauniešu centrā "IK Auseklis", Rīgas 63. vidusskolā un kultūras pilī "Ziemeļblāzma".

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu