Bordāns: Ekonomisko lietu tiesa ir apliecinājums neatgriezeniskajam pārmaiņu kursam (7)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Tieslietu ministrs Jānis Bordāns.
Tieslietu ministrs Jānis Bordāns. Foto: Edijs Pālens/LETA

Ekonomisko lietu tiesa (ELT) ir vēl viens apliecinājums neatgriezeniskajam pārmaiņu kursam, kas ne tikai mūs paglāba no "pelēkā saraksta", bet arī ir ilgi gaidīts notikums starptautisko investoru rindās, šodien atklājot ELT sacīja tieslietu ministrs Jānis Bordāns (JKP).

"ELT ir zaļā gaisma drošām investīcijām mūsu valstī, kas nozīmēs jaunas darba vietas, cienīgas algas un visu Latvijas reģionu attīstību," teica ministrs, uzsverot, ka ELT darbība ir iedrošinājums visiem drosmīgajiem un godprātīgajiem valsts iestāžu pārstāvjiem, kas ar saviem ikdienas lēmumiem sekmē labo pārmaiņu iestāšanos valstī.

Ministrs pateicās jaunajiem ELT tiesnešiem uzsverot, ka cerības par jaunu sākumu investīciju drošībai, cīņu pret korupciju un ekonomiskajiem noziegumiem tagad gulstas uz šiem tiesnešiem.

Jau vēstīts, ka šodien sāka ELT, kuras kompetencē būs izskatīt lietas par koruptīviem noziegumiem gan privātajā, gan publiskajā sektorā, kā arī par nodarījumiem, kas saistīti ar noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu.

ELT darbību nodrošinās desmit tiesas sastāvi - 10 tiesneši un 24 darbinieki. Jaunizveidotā tiesa atradīsies Rīgā, Mazā Nometņu ielā 39, un tās darbības teritorija aptvers visu Latvijas teritoriju.

Uz jaunās tiesas amata vietām atlase notika no 95 kandidātiem, kas bija pieteikušies izsludinātajā konkursā. Viens no kopumā desmit atlasītajiem kandidātiem personisku iemeslu dēļ lūdza atlikt savu virzīšanu.

Atalgojums visiem rajona līmeņa tiesas tiesnešiem, tajā skaitā ELT tiesnešiem, ir vienāds un šogad tie ir 2984 eiro pirms nodokļu nomaksas.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu