Rosina sākt kriminālvajāšanu pret vīrieti par sievietes slepkavību Priekulē

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Zane Bitere / LETA

Valsts policija (VP) rosinājusi prokuratūru sākt kriminālvajāšanu pret vīrieti par sievietes slepkavību Priekulē, informēja VP Kurzemes reģiona pārvaldes vecākā speciāliste sabiedrisko attiecību un sadarbības jautājumos Madara Šeršņova.

Pagājušā gada 12.oktobrī VP Kurzemes reģiona pārvaldē tika saņemta informācija par to, ka Priekulē, kādā dzīvoklī tika atrasts sievietes līķis. VP par notikušo tika sākts kriminālprocess par tīša smaga miesas bojājuma nodarīšanu, kas vainīgā neuzmanības dēļ bijis par iemeslu cietušā nāvei. Uz aizdomu pamata par noziedzīga nodarījuma izdarīšanu tika aizturēts kāds vīrietis, savukārt nākamajā dienā viņam tika piemērots drošības līdzeklis - apcietinājums.

Pēc Šeršņovas stāstītā, pirmstiesas izmeklēšanas laikā kriminālprocess tika pārkvalificēts pēc Krimināllikuma 116.panta - par citas personas tīšu prettiesisku nonāvēšanu jeb slepkavību. Izmeklēšanā noskaidrots, ka kopīgas alkohola lietošanas laikā starp divām personām izcēlās konflikts, kā rezultātā sievietei tika nodarīti miesas bojājumi, kas bija par iemeslu viņas nāvei.

Policijas pārstāve norādīja, ka VP Kurzemes reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja Sevišķi smagu un sērijveida noziegumu apkarošanas nodaļas amatpersonas ir pabeigušas izmeklēšanu kriminālprocesā par slepkavību un nodevušas krimināllietu prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai.

Saskaņā ar Krimināllikumu par šādu noziedzīgu nodarījumu soda ar mūža ieslodzījumu vai ar brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz 20 gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu