Rosina sākt kriminālvajāšanu pret vīrieti par narkotisko vielu glabāšanu realizācijas nolūkā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Narkotikas. Ilustratīvs foto.
Narkotikas. Ilustratīvs foto. Foto: Stanislavskyi/Shutterstock

Rosina sākt kriminālvajāšanu pret vīrieti par narkotisko vielu glabāšanu realizācijas nolūkā Madonā, informēja Valsts policijas (VP) Vidzemes reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Zane Vaskāne.

Jau iepriekš VP Vidzemes reģiona pārvalde ziņoja, ka Kriminālpolicijas nodaļas darbinieki kopā ar kinologu un dienesta suni Darvinu pagājušā gada 5.decembrī Madonā aizturēja 1982.gadā dzimušu vīrieti, pie kura kratīšanas laikā atrasti un izņemti 25 folija vīstoklīši, kuros atradās 22,5403 grami izžāvētas marihuānas.

Pēc Vaskānes stāstītā, iegūstot pietiekošu pierādījumu kopumu un veicot visas nepieciešamās kriminālprocesa izmeklēšanas darbības, šī gada 31.martā pieņemts lēmums procesu nosūtīt kriminālvajāšanas sākšanai.

Kriminālprocess tika ierosināts pēc Krimināllikuma 253.1 panta pirmās daļas - par narkotisko vai psihotropo vielu iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu realizācijas nolūkā vai psihotropo vai narkotisko vielu neatļautu realizāciju.

Persona atzīta par aizdomās turēto un piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Vaskāne atgādināja, ka VP informāciju par personām, kuras iegādājas, tirgo vai uzglabā nelegālās cigaretes un alkoholu, kā arī psihotropās un narkotiskās vielas, iegūst operatīvas darbības rezultātā, taču nereti arī iedzīvotāji informē policiju par kādas personas pretlikumīgajām darbībām, par ko likumsargi izsaka pateicību un aicina arī turpmāk ziņot par šāda veida noziegumiem.

Iedzīvotāji var ziņot pa tālruni 110, kā arī zvanot uz VP uzticības tālruni 67075444, rakstot uz e-pastu "uzticiba@vp.gov.lv", vai atzīmējot kartē vietu, kur tirgo nelegālās akcīzes preces vai narkotiskās vielas: https://web.ic.iem.gov.lv/gis2/

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu