Latvijas saslimstības rādītājs otro nedēļu pēc kārtas ieņem 17.vietu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Jānis Škapars/TVNET

Latvija jau otro nedēļu pēc kārtas ieņem 17.vietu starp Eiropas Savienības (ES) un Eiropas ekonomiskās zonas (EEZ) valstīm, kurās ir visaugstākais inficēšanās līmenis ar Covid-19, liecina Eiropas Slimību un profilakses centra (ECDC) apkopotie dati.

ECDC aplēses par situāciju divās iepriekšējās nedēļās no 15.marta līdz 28.martam liecina, ka Latvijā kumulatīvā saslimstība uz 100 000 iedzīvotāju ir 380,52 gadījumi. Līdz šīs nedēļas sākumam augstāks 14 dienu inficēšanās līmenis nekā Latvijā bijis Igaunijā, Ungārijā, Čehijā, Polijā, Bulgārijā, Francijā, Zviedrijā, Slovēnijā, Kiprā, Nīderlandē, Beļģijā, Itālijā, Austrijā, Luksemburgā, Horvātijā un Rumānijā.

Igaunijā pēdējo divu nedēļu inficēšanās līmenis uz 100 000 iedzīvotāju ir sasniedzis 1364,06 gadījumus, kas ir augstākais īpatsvars starp ES un EEZ valstīm. Lietuvā saslimstības līmenis pēdējās divās nedēļās ir audzis līdz 312,12 gadījumiem, liecina ECDC dati.

Latvijā ir krities arī 14 dienu mirstības rādītājs ar diagnosticētu Covid-19 uz vienu miljonu iedzīvotāju, un Latvija ir noslīdējusi līdz 13.vietai starp ES un EEZ valstīm ar augstāko mirstību. Iepriekšējās divās nedēļās Latvijā tie ir bijuši 58,2 gadījumi.

Augstāka mirstība ar diagnosticētu Covid-19 uz vienu miljonu iedzīvotāju aizvadītajās divās nedēļās bijusi Ungārijā, Čehijā, Bulgārijā, Slovākijā, Polijā, Igaunijā, Itālijā, Rumānijā, Francijā, Grieķijā, Luksemburgā, Spānijā un Maltā. Lietuvā attiecīgais rādītājs ir 537, bet Igaunijā - 113,6 gadījumi.

Tāpat Latvija joprojām ir ECDC veidotās ceļojumu brīdinājuma kartes sarkanajā zonā, kurā ir arī lielais vairums citu Eiropas valstu. Šajā zonā atrodas Eiropas reģioni, kuros 14 dienu kumulatīvā saslimstība uz 100 000 iedzīvotāju ir starp 150 un 500 gadījumiem.

Brīdinājuma kartes tumši sarkanajā zonā, kura liecina, ka 14 dienu kumulatīvā saslimstība uz 100 000 iedzīvotāju pārsniedz 500 gadījumus, no Baltijas valstīm joprojām atrodas Igaunija. Turklāt šonedēļ tajā ir iekļauts arī Viļņas reģions Lietuvā. Savukārt pārējā Lietuvas teritorija tāpat kā Latvija ir sarkanajā zonā.

Tumši sarkanajā zonā bez Igaunijas ir arī Čehija, Ungārija, Bulgārija, Slovēnija, Kipra, Luksemburga, gandrīz visa Zviedrija un Polija, puse Francijas, kā arī atsevišķi reģioni Austrijā, Nīderlandē, Beļģijā, Itālijā, Horvātijā un Rumānijā.

Oranžajā zonā, kur 14 dienu kumulatīvā saslimstība uz 100 000 iedzīvotāju ir starp 25 un 150 gadījumiem, atrodas Portugāle, Islande, lielākā daļa Somijas un Īrijas, Kā arī reģioni Norvēģijā, Spānijā un Itālijā. Savukārt zaļajā zonā, kur 14 dienu kumulatīvā saslimstība uz 100 000 iedzīvotāju ir mazāka par 25 gadījumiem, atrodas vien viens reģions Norvēģijā. Par Dāniju ECDC patlaban datu nav.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu