Kia elektromobilis dragreisā pārspēj virkni moderno superauto (1)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no Youtube video

Automobiļa taisnvirziena dinamikas pārbaudīšanai nav labākas metodes par dragreisu. Tādēļ jaunais Kia elektroauto EV6 GT tika nolikts uz vienas starta līnijas līdzās tādiem "skaļiem" auto kā Lamborghini Urus, Mercedes-AMG GT, McLaren 570S, Porsche 911 Targa 4 un Ferrari California T.

Pateicoties pilnpiedziņai, 585 ZS spēcīgais Dienvidkorejas automobilis jau no paša starta izvirzījās Carscoops organizēto dragreisa sacensību vadībā.

Pēc pāris simtiem metru to McLaren 570S ar 570 ZS motoru to panāca un apdzina, kā rezultātā 1/4 jūdzes distancē britu superauto finišēja pirmais. Trešo vietu ieguva 370 zirgspēku Porsche, ceturto - Lamborghini Urus ar tam uzstādīto 650 ZS dzinēju. Pēdējie palika Ferrari California un Mercedes-AMG GT.

Elektriskā Kia EV6 GT ir veidota uz Hyundai-Kia modulārās platformas E-GMP, uz kuras būvēts arī Hyundai Ioniq 5. EV6 GT paredzēts ražot gan šeit aplūkotā pilnpiedziņas versijā, gan kā mazāk jaudīgu variants ar vienas ass piedziņu un jaudu no aptuveni 230 zirgspēkiem.

Pārdošanā Kia elektromobilis nonāks tikai gada nogalē. 

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu