Pavļuts: antivakseri, tā dēvētie troļļi un cilvēki ar radikāliem uzskatiem ekspluatē vakcinēšanās procesu (4)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Veselības ministrs Daniels Pavļuts.
Veselības ministrs Daniels Pavļuts. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Viltus ziņu radītāji, antivakseri, tā dēvētie troļļi un cilvēki ar radikāliem uzskatiem ekspluatē vakcinēšanās procesu, atstājot uz to negatīvo ietekmi, izriet no veselības ministra Daniela Pavļuta (AP) paustā ceturtdien preses konferencē pēc valdības sēdes.

Atbildot uz attiecīgo jautājumu, veselības ministrs uzsvēra, ka cilvēkiem, kuru vārdiem ir svars publiskā telpā, ļoti rūpīgi jāvērtē, kāds iespaids var būt viņu paustajiem apsvērumiem. Par zāļu un vakcīnu iedarbīgumu ir jāspriež zinātniekiem jeb speciālistiem un, analizējot un vērtējot, ir jāatsaucas uz zinātnieku un pētnieku paustajiem argumentiem, viedokļiem un noskaidrotajiem faktiem, norādīja ministrs.

Pavļuts uzsvēra, ka mediķi informē, ka visas vakcīnas ir labas. Politiķis atzina, ka cilvēkiem šaubu ir daudz un reakcija pēc "konkrētiem sižetiem" ir bijusi tāda, ka nākamajā dienā cilvēki zvana saviem ārstiem un jautā par šo tēmu.

Veselības ministrs mudināja šajos jautājumos argumentēt ar nevis izgudrotiem, bet zinātnieku izpētītiem faktiem un apsvērumiem. Šī ir ļoti jūtīga tēma, kuru diemžēl

ekspluatē dažādi viltus ziņu radītāji, troļļi, Latvijai, Eiropas Savienībai nedraudzīgas valstis, antivakseri un cilvēki ar radikāliem uzskatiem, brīdināja Pavļuts.

Vaicāts, vai, ņemot vērā ierobežotās vakcinēšanas iespējas pedagogiem, vairākās skolās mācības klātienē nenotiks līdz mācību gada beigām, veselības ministrs atbildēja, ka iepriekš tika nolemts nošķirt divas grupas saistībā ar skolu darbiniekiem - tos, kuri ir ciešā kontaktā ar citiem, un tos, kuri nav. Pirmie no minētajiem ir prioritāri vakcinējamo personu ceturtajā grupā, otri - piektajā.

Tas ir saprātīgs un samērīgs risinājums, jo cilvēki, kuri strādā klātienē vai tūlīt strādās klātienē, ir lielāks risks, norādīja ministrs. Viņš atgādināja, ka, uzklausot arī izglītības un zinātnes ministres Ilgas Šuplinskas (JKP) viedokli, ir nolemts, ka skolās klātienē strādājošie, ciešā kontaktā ar bērniem esošie izglītības iestāžu darbinieki tiktu vakcinēti no 12.aprīļa.

Savukārt pārējie pedagogi, kuri ir piektajā vakcinējamo grupā, varētu tikt vakcinēti no maija sākuma, bet attiecīgs lēmums vēl nav pieņemts, norādīja Pavļuts.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu