Kariņš: Mūsu ekonomika turas stabilāk, nekā jebkurš to prognozēja vēl pirms pusgada (9)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš.
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš. Foto: Ministru kabinets / Government of Latvia

Ņemot vērā arī valsts sniegto atbalstu, Latvijas ekonomika turas daudz stabilāk, nekā jebkurš to prognozēja vēl pirms pusgada, ceturtdien pēc koalīcijas sanāksmes norādīja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

premjers citastarp atbildēja uz jautājumu saistībā ar papildu atbalsta iespējām konkrētām nozarēm.

Kariņš uzsvēra, ka valdība jau ir pieņēmusi ļoti daudzus lēmumus par ļoti plaša atbalsta sniegšanu gan uzņēmējiem, gan dažādām iedzīvotāju grupām jau gandrīz 600 miljonu eiro apjomā, un ir paredzams, ka šis atbalsts tikai pieaugs.

Premjers uzsvēra, ka finanšu ministra Jāņa Reira (JV) vadītā darba grupa regulāri izskata, kādu vēl atbalstu vai pabalstu, iespējams, vajadzētu ieviest. Kariņš norādīja, ka šajā darba grupā arī skatīts jautājums par atbalstu lielajiem tirdzniecības centriem, ņemot vērā, ka liela daļa no to veikaliem vēl kādu laiku būs slēgti, tāpēc valsts nāks pretī arī ar atbalstu tiem.

Lēmumu izstrāde un pieņemšana par atbalsta sniegšanu ir pastāvīgs darbs, kura rezultāts ir acīmredzams, uzsvēra valdības vadītājs. Ekonomikā ir iepludinātas ļoti lielas naudas summas, un, pēc Latvijas Bankas atzinuma, tas ir viens no iemesliem, kāpēc ekonomikas kritums ir bijis mazāks, nekā tika prognozēts, pauda premjers.

"Mūsu ekonomika turas daudz stabilāk, nekā jebkurš to prognozēja vēl pirms pusgada," uzsvēra Kariņš. Viņš norādīja, ka valdība apzinās, ka pabalstos un atbalstā izmaksātā nauda ir līdzekļi, kurus esam aizņēmušies un kuri būs jāatdod, bet visi šie atbalsti ir vienreizēji. Līdz ar to, augot ekonomikai, Latvija arī spēs šos parādus atdot, pauda Ministru prezidents.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu