Lukašenko apgalvo, ka Baltkrievi un krievi ir ļoti ieinteresēti tālākā integrācijā (22)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Sputnik/Alexei Nikolskyi/Kremlin via REUTERS

Baltkrievi un krievi ir ļoti ieinteresēti tālākā integrācijā, paziņojis Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko.

"Acīmredzot, ka tālākā savienības integrācijas padziļināšanā uz divu valstu vienlīdzības un neatkarības principu pamatiem, abpusēji izdevīgā sadarbībā, ir ļoti ieinteresēti gan krievi, gan baltkrievi," teikts Lukašenko apsveikumā abu valstu tautu vienotības dienā.

Kā norādīts Lukašenko apsveikumā, "pagājušā gada sarežģītajos apstākļos mēs vēlreiz pārliecinājāmies, cik svarīgas ir iespējas, kuras daudzi uztver kā pašsaprotamas, cik vērtīgs ir abpusējs atbalsts. Apstiprinājums patiesi brālīgām, draudzīgām, nesaraujamām attiecībām starp mūsu valstīm kļuva apvienotie pūliņi cīņā ar jauno infekciju".

"Pandēmija līdz galam saasināja negatīvās ģeopolitiskās tendences un šodien Baltkrievija un Krievija izjūt bezprecedenta spiedienu no ārpuses.

Šajos apstākļos konsolidācija visos Savienības valsts laukumos ļauj mums operatīvi un efektīvi reaģēt uz visu mūsdienu izaicinājumu un draudu spektru, droši garantē drošību un stratēģisko stabilitāti reģionā," teikts Lukašenko apsveikumā.

Viņš arī pauda pārliecību, ka baltkrievi un krievi pārvarēs visas grūtības,

"apstiprinot pareizību pirms 25 gadiem izvēlētajam kursam uz apvienošanos un kopīgu mūsu valstu attīstību Savienības valsts ietvaros".

Jau ziņots, ka Baltkrievijā pēc 9.augusta prezidenta vēlēšanām aizsākās plaša protesta kustība pret prezidenta vēlēšanu falsifikāciju un autoritāro līderi Lukašenko.

Varasiestādes aizturēja tūkstošiem protestu dalībnieku, no kuriem daudzi liecināja, ka apcietinājumā spīdzināti.

Vairāki protestētāji zaudēja dzīvību, vairāk nekā 400 protestu dalībnieku piespriesti bargi cietumsodi.

Opozīcija pieprasa Lukašenko atstādināšanu no varas valstī, politieslodzīto atbrīvošanu un jaunu vēlēšanu sarīkošanu.

Komentāri (22)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu