Māja kā ala ar skatu uz Egejas jūru

Grieķijā bāzētā arhitektu studija "Mold Architects" Serifos salā radījusi māju, kas daļēji iegremdēta akmeņainā kalna nogāzē vien dažu metru attālumā no klints jūras krastā.

Projekta galvenais uzdevums bija maksimāli izmantot iespaidīgo skatu, kas paveras no kalna nogāzes, un vienlaikus pasargātu māju no stiprā ziemeļu vēja. Šis nosacījums kalpoja par iemeslu daļēji paslēpt māju zem zemes.

Ēkas ķīļveida plānojumā atrodas guļamistabas, kas iekārtotas ēkas šaurākajā galā – augstāk nogāzē, dzīvojamās telpas un viesu apmešanās telpas atrodas apakšējos līmeņos.

Slīpo jumtu klāj augi un tajā ir iestrādātas atvērtas terases. Tās ļauj gaismai un gaisam nokļūt pazemes telpās, kā arī nodrošina iespaidīgo skatu no dzīvojamām telpām.

FOTO: Ekrānuzņēmums no Youtube video/Dezeen

Māju abās pusēs sedz akmens sienas, kas stiepjas visā ēkas garumā, vizuāli savienojot dažādus līmeņus un vedot skatienu augšup horizonta virzienā.

Ārējās kāpnes, kas iegravētas blakus vienai no akmens sienām, savieno trīs līmeņus un nodrošina piekļuvi galvenajai ieejai, kas paveras uz starpstāvu ar skatu uz viesistabas zonu.

FOTO: Ekrānuzņēmums no Youtube video/Dezeen

Mājas dzīvojamās telpas ir pilnībā paslēptas zem zemes un atklājas tikai iekšā.

Guļamistabas interjerā ir akmens sienas, betona griesti, koka galdniecības izstrādājumi un spoguļu virsmas. Slīpās sienas sniedzas pāri stiklotajām atverēm, lai pasargātu blakus esošās terases.

FOTO: Ekrānuzņēmums no Youtube video/Dezeen

Betona kāpnes mājas centrā savieno guļamistabas līmeni ar virtuvi, ēdamistabu un dzīvojamo platību zemāk.

Virtuvē un atpūtas telpā esošās pilna augstuma bīdāmās durvis savieno interjeru ar lielu terasi un “bezgalīgo” baseinu, no kura paveras skats uz jūru.

FOTO: Ekrānuzņēmums no Youtube video/Dezeen

Betona pakāpieni, kas slejas gar baseina malu, ved uz terasi un atsevišķu viesu dzīvokli, kas atrodas mājas zemākajā daļā.

Uz augšu
Back