Darbu sāks masu vakcinācijas centrs Cēsīs (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Darbu sāk lielie vakcinācijas centri
Darbu sāk lielie vakcinācijas centri Foto: Jānis Škapars/TVNET

 Šodien Cēsīs sāks darbu masu vakcinācijas centrs pret Covid-19, liecina Veselības ministrijas (VM) sniegtā informācija.

Centrs atrodas bijušajā veikalā "Super Netto". Vakcinācijas process sāksies šodien un turpināsies arī pirmdien. Centrs darbosies no plkst.10 līdz 18.

Šodien no plkst.10 būs pieejami arī trīs vakcinēšanas centri Rīgā - Ķīpsalas hallē, centrā "Atta" un Rīgas Centrāltirgus Gastro paviljonā. Darbosies arī centri Zemgales olimpiskajā centrā Jelgavā, Liepājas Olimpiskajā centrā un Jūrmalas Sporta skolā. Visi šie centri strādās līdz plkst.18.

Kopumā Lieldienu brīvdienām masu vakcinācijas centros būs pieejamas 9883 vakcīnu devas. Visvairāk plānots izpotēt Rīgā - 5400 devu. Vismazāk devu - 308 - iedalītas Rēzeknes centram. Relatīvi maz devu plānots izlietot arī Daugavpilī, kopumā - 473.

VM informē, ka otrdien un trešdien Latvijā kopumā vakcīnu ražotāji piegādājuši 68 400 vakcīnas, no tām 12 600 tiks novirzītas otrajām devām, bet visas pārējās paredzētas raitai iedzīvotāju vakcinācijai.

Vakcinācijas projekta biroja vadītāja Eva Juhņēviča iepriekš medijiem norādījusi, ka liela mēroga vakcinācijas centrus plānots atvērt jau uz Lieldienu brīvdienām.

Vakcinācijas centrus, pēc Juhņēvičas paustā, plānots piesaistīt gadījumos, kad pieejamais vakcīnu daudzums pārsniedz ģimenes ārstu, slimnīcu un privāto pakalpojumu sniedzēju kapacitāti, kas ir 55 000 vakcinācijas reizes nedēļā. Kopā ar vakcinācijas centriem plānotās vakcinācijas jaudas ir 100 000 līdz 150 000 vakcinācijas reizes nedēļā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu