Jelgavā nosaka vietas, kur aizliegts pārvietoties ar elektroskrejriteni vai jāsamazina ātrums (6)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Elektroskrejritenis. Ilustratīvs attēls
Elektroskrejritenis. Ilustratīvs attēls Foto: Shutterstock

Domājot par mazāk aizsargāto satiksmes dalībnieku drošību, Satiksmes kustības drošības komisijas (SKDK) sēdē lemts, kur Jelgavā noteikt aizliegumu pārvietoties ar elektroskrejriteni un kur obligāti ir jāsamazina braukšanas ātrums, informēja pilsētas pašvaldībā.

Uzņēmums "Bolt" elektroskrejriteņu nomu šopavasar sācis piedāvāt arī Jelgavā, un SKDK sēdē ar uzņēmuma pārstāvjiem pārrunāti drošības jautājumi, pašvaldībai paredzot vietas, kur ar elektriskajiem skrejriteņiem nedrīkst pārvietoties, kā arī vietas, kur obligāti ir jāsamazina maksimālais braukšanas ātrums, lai neapdraudētu sevi un citus satiksmes dalībniekus, tostarp gājējus.

Elektriskajiem skrejriteņiem ir uzstādīts maksimālā ātruma ierobežojums pilsētā - 25 kilometri stundā. Taču SKDK sēdē noteiktas vietas, kur tas obligāti jāsamazina līdz desmit kilometriem stundā - Pasta salā un Pilssalā, Lielajā ielā posmā no Jāņa Čakstes bulvāra līdz Brīvības bulvārim, Hercoga Jēkaba laukumā, skvērā aiz Jelgavas kultūras nama, Raiņa, Alunāna, Stacijas, Grēbnera un Uzvaras parkos, Driksas ielā no Pasta ielas līdz Katoļu ielai, uz Lietuvas šosejas pārvada posmā no Rūpniecības ielas rotācijas apļa līdz iebrauktuvei uz degvielas uzpildes staciju "Dinaz", kā arī uz visiem tiltiem un pārvadiem pārējā pilsētas teritorijā.

Tāpat komisija norādījusi vietas, kur ar elektroskrejriteņiem aizliegts braukt. Tas nav ļauts pāri "Mītavas" gājēju tiltam un pa Svētes palienes pļavu koka laipām. Pār "Mītavas" tiltu un pa koka laipām nedrīkst braukt arī ar velosipēdu - tie ir jāstumj pie rokas. Vietu saraksts, kur aizliegts braukt ar elektrisko skrejriteni, var tikt papildināts.

SKDK nav iebildumu par uzņēmuma iesniegto skrejriteņu izvietošanas punktu sarakstu. Uzņēmums SKDK sēdē arī informējis, ka pilsētā būs viena atbildīgā persona, kura savāks skrejriteņus, kas būs atstāti pilsētas nomalēs vai traucēs cilvēkiem, kā arī novērtēs skrejriteņu tehnisko stāvokli un tos uzlādēs. SKDK uzņēmuma pārstāvjiem uzsvēra, ka pašvaldībai nav iebildumu pret elektroskrejriteņu izvietošanas vietām pilsētā, ja skrejriteņi tiek novietoti tā, lai tie netraucē pārējiem satiksmes dalībniekiem.

Arī iedzīvotāji, izmantojot elektroskrejriteņus pilsētā, aicināti būt atbildīgi, ievērot ceļu satiksmes noteikumus un neapdraudēt sevi un citus. Diennakts tumšajā laikā rūpēs par drošību lūgums pie apģērba lietot atstarojošos elementus, lai neradītu bīstamas situācijas.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu