Sešos liela mēroga vakcinācijas centros svētdien pret Covid-19 sapotēti 1735 cilvēki (7)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Darbu sāk lielie vakcinācijas centri
Darbu sāk lielie vakcinācijas centri Foto: Jānis Škapars/TVNET

Svētdien, strādājot sešiem liela mēroga vakcinācijas centriem, savakcinēti 1735 cilvēki, informēja Vakcinācijas projekta birojā.

Tas ir par nepilnu 1000 sapotētiem cilvēkiem mazāk nekā pirmajā dienā, kad lielajos centros tika savakcinēti 2680 cilvēki.

Svētdien vakcinācijas procesu, iespējams, kavēja problēmas ar saziņu. Lai arī iedzīvotāji no prioritārajām grupām vēl svētdienas rītā saņem īsziņas ar aicinājumu pieteikties vakcinēšanai pa tālruni 8989, sazināties pa norādīto tālruni nebija iespējams, jo tas darbojas tikai darba dienās un sestdienās.

Vakcinācijas projekta birojs informēja, ka svētdien, lai pieteiktos vakcīnai pret Covid-19, ierastā tālruņa vietā iedzīvotājiem jāzvana pa tālruni 80001234. Savukārt pirmdien atkal varēs zvanīt pa tālruni 8989.

Problēmas bija sazināties arī ar atsevišķiem vakcinācijas centriem, lai pieteiktos konkrētam vakcinācijas laikam.

Saskaņā ar Veselības ministrijas sniegto informāciju, Otrajās Lieldienās, 5.aprīlī, Rīgā strādās vakcinācijas centri Ķīpsalas hallē, "Atta" centrā un Rīgas Centrāltirgus Gastronomijas paviljonā. Tāpat potēšana tiks turpināta masu vakcinācijas centros Cēsīs, Daugavpils Kultūras pilī, Jelgavā un Jūrmalā.

Otrdien, 6.aprīlī, strādās seši liela mēroga centri - Ķīpsalas hallē un "Atta" centrā Rīgā, Valmierā, Jūrmalā un abi centri Daugavpilī.

Savukārt 7.aprīlī strādās 11 liela mēroga centri. Tie būs Rīgas centri Ķīpsalā un "Atta" centrā, centri Cēsīs, Valmierā, Rēzeknē, Jelgavā, Jēkabpilī, Liepājā, Jūrmalā, kā arī abi centri Daugavpilī.

Iedzīvotāji saņems uzaicinājumu vakcinēties uz šiem centriem no vakcinācijas veicējiem, solīja VM.

TVNET jau vēstīja, ka veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP) tuvākajās dienās sola organizēt vakcinēšanas pret Covid-19 brīvās rindas eksperimentu. Par to viņš pavēstījis mikroblogošanas vietnē "Twitter".

Viņš norādīja, ka plāno atsaukties aicinājumiem veidot brīvo rindu, tomēr tas notikšot vadītā veidā.

"Radīt nekontrolētu pulcēšanos, jucekli un epidemioloģiskos riskus nedrīkstam, tāpat nedrīkst ignorēt prioritāro grupu situāciju iepretim cilvēkiem ar daudz mazāku saslimšanas risku," skaidro ministrs.

Viņš norādīja, ka plānots vienoties ar pašvaldības policiju un Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem, kā tuvākajās dienās organizēt kontrolētu eksperimentu brīvās rindas pieejai kādā no centriem, saglabājot prioritāro grupu pieeju, nodrošinot sabiedrisko kārtību un neradot epidemioloģiskos riskus.

Ministrs arī taisnojās par neveiksmēm, kas pavadīja lielo vakcinācijas centru atvēršanu Lieldienās. Pavļuts uzsvēra, ka tā no sākta gala bijusi iecerēta kā eksperiments, lai pārbaudītu tehnisko gatavību, kā arī lai četrās brīvdienās nebūtu mazi vakcinēto skaitļi, kad Latvijā ir daudz vakcīnu.

Viņaprāt, no tehniskā viedokļa viss esot kārtībā - centri esot labā gatavībā, strādājot raiti un spējot vakcinēt daudz vairāk.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu