Kā šodien norit potēšana masu vakcinācijas centros? (8)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Masu vakcinācijas centrs Rīgā. Ilustratīvs attēls
Masu vakcinācijas centrs Rīgā. Ilustratīvs attēls Foto: Jānis Škapars/TVNET

Šodien darbs masu vakcinācijas centros Rīgā un Cēsīs norit kā plānots - visi pieraksti ir aizpildīti un vakcīnu pietiek, sacīja "Veselības centrs 4" medicīnas konsultante Katrīna Priede.

Viņa informēja, ka pirmdien 5.aprīlī Rīgas Centrāltirgus Gastronomijas paviljonā paredzēts vakcinēt 300 cilvēkus, Ķīpsalas hallē 500, bet Cēsīs 200.

Savukārt 6.aprīlī Ķīpsalas hallē paredzēts vakcinēt 250 cilvēkus, bet 7.aprīlī 500 cilvēkus, un saistībā ar šo ir veikts papildu vakcīnu pieprasījums, kuras vakcinācijas centriem piegādās 6.aprīlī no rīta.

"Veselības centrs 4" un grupas uzņēmums "Vizuālā Diagnostika" apkalpo divus masu vakcinācijas centrus Rīgā - Ķīpsalā un Centrāltirgū, kā arī vienu centru Cēsīs.

Jau vēstīts, ka rīt Rīgā strādās vakcinācijas centri Ķīpsalā, "Atta" centrā. Tāpat vakcinēšana tiks turpināta Jūrmalā, Valmierā, kā arī divos masu vakcinācijas centros Daugavpilī.

Savukārt 7.aprīlī strādās 11 liela mēroga centri. Tie būs Rīgas centri Ķīpsalā un "Atta" centrā, centri Cēsīs, Valmierā, Rēzeknē, Jelgavā, Jēkabpilī, Liepājā, Jūrmalā, kā arī abi centri Daugavpilī.

Iedzīvotāji saņems uzaicinājumu vakcinēties uz šiem centriem no vakcinācijas veicējiem, solīja VM.

Liela mēroga centros vakcīnu pret Covid-19 saņem seniori vecumā virs 70 gadiem, iedzīvotāji ar hroniskām saslimšanām, personas, kuras dzīvo vienā mājsaimniecībā ar hroniski slimiem bērniem un bērniem ar imūnsupresiju. Tāpat pakāpeniski tiek uzrunāti un aicināti vakcinēties iedzīvotāji vecumā no 60 līdz 70 gadiem.

Veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP) tuvākajās dienās sola organizēt vakcinēšanas pret Covid-19 brīvās rindas eksperimentu. Par to viņš pavēstījis mikroblogošanas vietnē "Twitter".

Viņš norādīja, ka plāno atsaukties aicinājumiem veidot brīvo rindu, tomēr tas notikšot vadītā veidā.

"Radīt nekontrolētu pulcēšanos, jucekli un epidemioloģiskos riskus nedrīkstam, tāpat nedrīkst ignorēt prioritāro grupu situāciju iepretim cilvēkiem ar daudz mazāku saslimšanas risku," skaidro ministrs.

Viņš norādīja, ka plānots vienoties ar pašvaldības policiju un Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem, kā tuvākajās dienās organizēt kontrolētu eksperimentu brīvās rindas pieejai kādā no centriem, saglabājot prioritāro grupu pieeju, nodrošinot sabiedrisko kārtību un neradot epidemioloģiskos riskus.

Ministrs arī taisnojās par neveiksmēm, kas pavadīja lielo vakcinācijas centru atvēršanu Lieldienās. Pavļuts uzsvēra, ka tā no sākta gala bijusi iecerēta kā eksperiments, lai pārbaudītu tehnisko gatavību, kā arī lai četrās brīvdienās nebūtu mazi vakcinēto skaitļi, kad Latvijā ir daudz vakcīnu.

Viņaprāt, no tehniskā viedokļa viss esot kārtībā - centri esot labā gatavībā, strādājot raiti un spējot vakcinēt daudz vairāk.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu