Vinsleta saka, ka pazīst "vismaz četrus" geju aktierus, kas baidās "iznākt no skapja"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Keita Vinsleta
Keita Vinsleta Foto: HBO

Viena no deviņdesmito gadu kino lielākajām zvaigznēm - filmas "Titāniks" aktrise Keita Vinsleta (Kate Winslet) paudusi kritisku viedokli par Holivudas ietekmīgāko studiju un vadītāju izturēšanos pret geju aktieriem. 

Intervijā izdevumam "The Sunday Times" Vinsleta atzina, ka personīgi pazīst vairākus geju aktierus, kuri ļoti baidās "iznākt no skapja", lai Holivudas kino projektos nezaudētu heteroseksuālu vīriešu lomas.

Pati Vinsleta, būdama heteroseksuāla, kopā ar aktrisi Sēršu Ronanu filmā "Ammonite" atveidoja lesbieti. 

"Es pat nevaru nosaukt to jauno aktieru skaitu - daži tiešām iesācēji, daži jau labi zināmi, kuri ir šausmās par iespēju, ka tiks atklāta viņu homoseksualitāte. Viņi uztraucas, ka tādējādi zaudēs heteroseksuālu vīriešu lomas nākotnes filmu projektos," intervijā saka Vinsleta. "Tas ir sasodīti nepareizi."

Šobrīd Vinsleta iejutusies ASV izklaides milža HBO detektīvseriāla "Slepkavība Īsttaunā" ("Mare of Easttown") galvenās varones - kādas mazpilsētas detektīves sievietes Meiras Šīhenas tēlā. 

Vinsleta intervijā arī izteikusies, ka viņa zina kādu labi pazīstamu aktieri, kuram jaunais aģents ieteica noklusēt savu seksualitāti.

"Es varētu nosaukt vismaz četrus aktierus, kas slēpj savu homoseksualitāti,"

viņa saka. "To ir sāpīgi vērot, jo viņi baidās, ka tas var nākt gaismā."

45 gadus vecā britu aktrise novērojusi, ka vīriešiem "iznākt no skapja" ir grūtāk, jo Holivudā valda stereotipi par to, ka geju aktieri nevar tēlot heteroseksuālus vīriešus. 

"Šāda diskriminācija ir jāizbeidz," viņa saka. "Tas vairāk gan attiecas uz jauniem aktieriem, kuri nopietni vēlas pievērsties aktiermākslai. Holivudai jāmācās būt mazāk nosodošai, diskriminējošai un homofobiskai."

Jaunais seriāls "Slepkavība Īsttaunā", kas būs skatāms "LMT Viedtelevīzijā", dienas gaismu ieraudzīs 19. aprīlī. Septiņu sēriju seriālā aktrise mēģina atšķetināt kādu slepkavības lietu, vienlaikus cīnoties pati ar savu pagātni, iekšējiem dēmoniem.

Keita Vinsleta
Keita Vinsleta Foto: HBO

"Daudzsēriju filma "Slepkavība Īsttaunā" ir detalizēta kādas nelielas sabiedrības izpēte un mēģinājums pieskarties tam, kā ģimene un traģiski notikumi pagātnē var būtiski noteikt mūsu tagadni," teikts seriāla pieteikumā. 

Seriālu, kura autors ir amerikāņu scenārists un režisors Breds Ingelsbijs (Brad Ingelsby), režisējis Kregs Zobels (Craig Zobel), kas pazīstams ar darbu seriālos "The Hunt" un "The Leftovers".

Seriālā redzami arī tādi pazīstami aktieri kā Džuliena Nikolsone (Julianne Nicholson), Džīna Smārta (Jean Smart) un Gajs Pīrss (Guy Pearce), kura spilgtākā loma, iespējams, bija 2000. gada filmā "Memento".

Pati Vinsleta kādā intervijā atzina, ka saskārusies ar izaicinājumu apgūt autentisku Pensilvānijas pusē sarunās lietotu akcentu.

"Tas bija viens no sarežģītākajiem akcentiem, ko mēģināju lietot, top3 noteikti," viņa teikusi. "Tas ir tikai viens no diviem dialektiem, kas man dusmās lika mest pa gaisu priekšmetus, - otrs bija filmā par Stīvu Džobsu."

Vinsleta arī atklāja, ka vairākus mēnešus ēnoja vietējo Pensilvānijas policijas departamentu.

"Mēs vēlējāmies precīzi uztaustīt to sajūtu, ko nozīmē būt detektīvam tādā mazā pilsētiņā,"

viņa stāsta. "Ja kaut kas filmēšanas laikā nelikās īsts, mēs uzreiz konsultējāmies."

Seriāla "Slepkavība Īsttaunā" reklāmas rullītis.

Par aktrisi

Keita Vinsleta dzimusi 1975. gadā Anglijā, viņas vecāki ir arī aktieri. Bērnībā piedalījusies TV projektu filmēšanā. Savus pirmos laurus plūca, pateicoties filmai "Dievišķās radības" ("Heavenly Creatures"), kas atnesa trīs balvas, tostarp bija arī "Empire" balvu. Vēlāk Vinsleta filmējusies kinolentē "Prāts un jūtīgums" ("Sense and Sensibility"), par kuru ieguva pirmo BAFTA godalgu. 24 gadu vecumā Vinsleta filmējās romantiskajā drāmā "Titāniks" un pirmo reizi tika izvirzīta "Oskara" balvai kā labākā aktrise. Pēc tās Keita ieguva iespēju filmēties lieliskās filmās, piemēram, "Brīvdienas" (The Holiday), "Revolucionārais ceļš" ("Revolutionary Road") un "The Reader" – par pēdējo no šīm filmām aktrisei tika piešķirts "Oskars" nominācijā "Labākā aktrise", bet kopumā ir šai balvai izvirzīta septiņas reizes. 

Šobrīd Keita dzīvo Lielbritānijā ar savu trešo vīru Nedu Roknrolu (Ned Rocknroll) un audzina dēlu Lāci (Bear), kura otrs vārds ir Bleizs (tulkojumā no angļu valodas Liesma). Filmējas reti, pielāgojot filmēšanas grafiku ģimenes ritmam. 

Raksts tapis sadarbībā ar "LMT Viedtelevīziju".

CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu