Pirmās instances tiesa lemj attaisnot Jūrmalas mēru Truksni (5)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Jūrmalas domes priekšsēdētājs Gatis Truksnis
Jūrmalas domes priekšsēdētājs Gatis Truksnis Foto: Ieva Makare/LETA

Rīgas rajona tiesa šodien attaisnoja Jūrmalas domes priekšsēdētāju Gati Truksni (ZZS/LZP) tā dēvētajā "komandējuma" krimināllietā, kurā apsūdzēta arī mēra biroja vadītāja Ingrīda Vilkārse, noskaidroja aģentūra LETA.

Tiesa šodien uzklausīja apsūdzēto pēdējos vārdus un abus attaisnoja.

Par spriedumu prokuratūra varēs iesniegt protestu. Tādā gadījumā protests būs jāskata Rīgas apgabaltiesai.

Prokuratūras preses pārstāve Una Rēķe aģentūrai LETA teica, ka prokuratūra, visticamāk, iesniegs protestu, bet par to prokuratūra lems, kad iepazīsies ar pilnu spriedumu un uzzinās, kā tiesa vērtējusi lietā esošos pierādījumus.

Trukšņa advokāts Jānis Rozenbergs aģentūrai LETA teica, ka

sprieduma motivācija pagaidām nav zināma, taču acīmredzot tiesa pievienojusies aizstāvības argumentiem, jo aizstāvība uzskata, ka Truksnis ir attaisnojams, līdz ar to spriedums ir loģisks.

Saskaņā ar apsūdzību, amatpersona, lai slēptu savu neattaisnoto prombūtni darbā, vienojās ar otru personu, ka tiks noformēts rīkojums par komandējumu, kurā tiks ierakstītas nepatiesas ziņas, un ka šo dokumentu izmantos kā attaisnojumu amatpersonas darba kavējumam - neattaisnotai prombūtnei.

Prokuratūras ieskatā, viltotais dokuments tika iesniegts iestādes grāmatvedībā.

Pirmstiesas izmeklēšanu pirms lietas nodošanas apsūdzību celšanai, šajā lietā veica Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB).

Jau ziņots, ka Truksnis figurēja arī krimināllietā par Zaļo un zemnieku savienības (ZZS), iespējams, nelikumīgu finansēšanu, tomēr prokuratūra pret mēru kriminālprocesu izbeidza.

Šajā lietā prokuratūra uzņēmējam Jūlijam Krūmiņam un finansistam Jorenam Raitumam piemērojusi kopumā 86 000 eiro lielu sodu par ZZS un partijas "No sirds Latvijai" nelikumīgu finansēšanu lielā apmērā pirms pašvaldību vēlēšanām 2017.gada 3.jūnijā.

Par minēto noziegumu izdarīšanu viena persona sodīta ar 77 400 eiro sodu, bet otra - ar 8600 eiro sodu.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu