Pianists Toms Mikāls apkopo četrus personiskus stāstus jaunā EP

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Toms Mikāls
Toms Mikāls Foto: @maijamoiraphotography

Pianists Toms Mikāls, kurš sadarbojies ar tādām pašmāju popmūzikas zvaigznēm kā Aiju Andrejevu, Aminatu, apkopojis četrus personiskus stāstus mazalbumā "Teikas", kas klajā nācis 6. aprīlī

Albumā dzirdami četri klavieru skaņdarbi.

"Spēlēju klavieres jau vairāk nekā divdesmit gadu, un ticu, ka spēlēju, jo sargāju un turu ļoti augstā cieņā mirkļa burvību, kurā pazūd aizspriedumi un vēlme ko pierādīt. Šai burvībā es it kā izzūdu - palieku par vērotāju, skatītāju, kurš arī pieredz ko nebijušu. Četri stāsti, kuri apkopoti manā debijas EP, ir neskarta, neizdomāta un neatkārtojamu sajūtu improvizācija. Esmu bezgala pateicīgs skaņu inženierim, manam draugam, Tomam Lismentam, jo tieši viņš bija šī ieraksta iniciators," stāsta Toms Mikāls.

Par albuma vizuālo noformējumu parūpējusies māksliniece Laura Tuča.

Toms Mikāls "Teikas"
Toms Mikāls "Teikas" Foto: publicitātes

Toms Lisments: "Strādāt ar tādu mūziķi ir iedvesmojoši un vispatīkamākajā veidā izaicinoši. Tāpēc varu teikt, ka pirmkārt mans dzinulis bija tīri savtīgs - vēlme būt klāt Toma domas lidojumā mūzikā un to iemūžināt. Interesanta šķita ideja par dažādu instrumentu skanējumu nokrāsām caur viena mūziķa spēli, likās aizraujoši ierakstīt Toma improvizāciju uz dažādiem klavieru veidiem un sajust katra instrumenta individuālo raksturu, un Toma spēles manieres mijiedarbību ar tiem."

Albums ir pieejams visās lielākajās mūzikas straumēšanas platformās. Noklausies!

Toms Mikāls ir viens no šā brīža aktuālākajiem mūziķiem Latvijā. Absolvējis Prinča Klausa konservatoriju Nīderlandē, spēlējis starptautiskos projektos un albumu ierakstos. Šobrīd visvairāk sastopams uz skatuves kopā ar pazīstamiem pašmāju māksliniekiem - Aiju Andrejevu, Aminatu, Eviju Vēberi, Kristīni Prauliņu, Elzu Rozentāli un citiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu