VCA: Lieldienu brīvdienās no potes pret Covid-19 atteikušies 60% vakcinējamo (31)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens / LETA

Aptuveni 60% vakcinējamo Lieldienu brīvdienās dažādu iemeslu dēļ atteikušies no potes pret Covid-19, atklāja AS "Veselības centru apvienība" (VCA) klientu apkalpošanas servisa vadītāja Lolita Ķerve.

VCA nodrošina masu vakcinēšanas centru darbību centrā "Atta" Rīgā, kā arī Jelgavā, Liepājā un Jūrmalā.

"VCA darbinieki apzvanīšanai no "manavakcina.lv" saņēma sarakstus, kuros bija vairāk nekā 10 000 personu. VCA klientu apkalpošanas speciālisti Lieldienu brīvdienās strādāja, katru dienu apzvanot vairākus tūkstošus. Rezultātā VCA mediķi Lieldienu brīvdienās ir vakcinējuši gandrīz 3000 iedzīvotāju," skaidroja Ķerve.

Lielākā daļa no vakcīnas saņēmējiem bijuši Rīgas iedzīvotāji - Rīgā, "Atta" centrā, VCA darbinieki brīvdienās pret Covid-19 savakcinēja 1973 cilvēkus. Jūrmalā vakcīnas saņēma 438 cilvēki, Jelgavā 491, bet Liepājā 65 iedzīvotāji.

Vērtējot iedzīvotāju atsaucību, VCA pārstāve atzina, ka

40% piekrituši potes saņemšanai, bet 60% atteikušies dažādu iemeslu dēļ. Būtiska atšķirība pa reģioniem tam nav vērojama.

"Tika sazvanīti arī tādi cilvēki, kuri jau ir vakcinējušies pie sava ģimenes ārsta, un tā ir normāla situācija, kamēr nav ieviesta vienota centralizēta pieteikšanās sistēma, ko sagaidām aprīļa beigās," pauda VCA pārstāve.

Iemesli, atsakot ierasties saņemt vakcīnu, bija dažādi.

Daļai nebija iespēju vakcinēties Lieldienu brīvdienās, daļa izteica vēlmi vakcinēties ar noteikta veida vakcīnu, kas masu vakcinācijas centros nebija pieejama,

liela daļa vēlējās vakcinēties medicīnas iestādē, nevis masu vakcinācijas centrā, bija cilvēki, kuriem bija slikta pašsajūta un vakcinēšanos jāatliek, daļa iemeslu atklāt nevēlējās.

"Cilvēkiem, kas jau ir iekļauti prioritārajā grupā, bet atteikušies no vakcinācijas Lieldienu brīvdienās, nav jāsatraucas, viņu rindas prioritāte saglabājas un viņi saņems ziņu par nākamo iespēju vakcinēties," komentēja Ķerve.

Savukārt VCA valdes locekle Stella Lapiņa atzina, ka, pateicoties iedzīvotāju sapratnei un apzinībai, vakcinācija VCA punktos aizritēja bez starpgadījumiem.

"Tuvākajās dienās turpināsim strādāt ne tikai lielajos vakcinācijas centros, bet arī VCA poliklīnikās visā Latvijā," solīja Lapiņa.

Cilvēki, kuri pašlaik ir vakcinēšanai atvērtajās grupās un vēlas iegūt informāciju par iespēju vakcinēties VCA, to var iegūt "www.epoliklinika.lv". Šādā veidā VCA jau ir reģistrējusi vairākus tūkstošus vakcinējamo, un informācijas tehnoloģiju sistēmas jauda pagaidām ļauj apkalpot papildu cilvēkus.

Jau ziņots, ka liela mēroga centros vakcīnu pret Covid-19 saņem seniori vecumā virs 70 gadiem, iedzīvotāji ar hroniskām saslimšanām, personas, kuras dzīvo vienā mājsaimniecībā ar hroniski slimiem bērniem un bērniem ar imūnsupresiju. Tāpat pakāpeniski tiek uzrunāti un aicināti vakcinēties iedzīvotāji vecumā no 60 līdz 70 gadiem.

Komentāri (31)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu