Vērtē dāma: Audi A3 hečbeks pret Audi A3 sedanu

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no TV Auto ziņām

Aizrāvušies ar e troniem un citiem astronomiski dārgiem kosmosa kuģiem, esam piemirsuši, ka Audi ir mazāki un relatīvi lētāki modeļi, piemēram A3, kas pavisam nesen piedzīvojis pilnīgi jaunu modeļu paaudzi.

Tā ir jau ceturtā kopš 1999. gada. Audi A3 nu jau var saukt par kompaktklases ilgdzīvotāju. Šis ir pilnīgi jauns A3. Tas būvēts uz VW MQB platformas, tās pašas, kas ir zem Golf 8, jaunās Octavia un Leon. Jauno A3 vairs nevar dabūt ar 3 durvīm, tāpēc Audi nolēmis Sportback jeb pamatmodeli padarīt īpaši sportisku. Tiem, kas vēlas ko prestižāku, tiks A3 sedans. Audi kompaktnieks kļuvis par 3 centimetriem garāks, saglabājot to pašu riteņu bāzi. Tādos gadījumos lielāks ieguvējs vienmēr ir sedans.

Raidījuma TV Auto ziņas vadītājs Normunds Avotiņš: "Audi arī pats pozicionē A3 sedanu augstāk par Sportback, ko labi redz pēc motoriem. Ja zilo mašīnu teorētiski var dabūt ar vienlitra motoru vai vājāko dīzeli, tad limuzīnam paredzēti tikai jaudīgākie motori, sākot ar 150 ZS. Tas automātiski nozīmē, ka sedanam iespējama tikai un vienīgi daudzsviru piekare aizmugurē."

Salīdzinājumā ar iepriekšējo A3 paaudzi jaunais modelis vairs neizskatās tik harmonisks. Pie vainas laikam ir bagātīgās gaisa atveru imitācijas.

Normunds Avotiņš: "Līdz šim A3 izlīdzējās ar feisliftiem. Atcerieties, kā izskatījās iepriekšējā A3 salons? Tāds gluds, plašs iespēju robežās, ar apaļām ventilācijas lūkām no veco Audi TT laikiem. Te viss ir pilnīgi citādi un no jauna."

Foto: Ekrānuzņēmums no TV Auto ziņām

Skaidrs, ka arhitektūru ietekmē jaunā DSG svira. Tāda pati, kā golfiņam un Audi ļoti der. Jaunais panelis kā lielajos Audi, bet klimata vadība ir atsevišķi. Kloķīšu gan vairs nav, toties ir pogas gan ir atstājuši.

Viss priekšējais panelis līdz ar viduskonsoli it kā pacelts uz augšu, tā ka uz braucēju dusmīgi lūr divas ventilācijas lūkas kā lambo. A3 tomēr ir raksturs!

Normunds Avotiņš: "Jāatzīst, ka man Audi A3 vienmēr ir paticis. Jaunais modelis varbūt dara mazliet domīgu, taču es varbūt neesmu šīs automašīnas mērķauditorija. A3 vienmēr bijis arī meiteņu auto, ar ko brauc meitenes, kas kaut ko saprot no mašīnām. Man šķiet, ka mums vajadzētu to parādīt vienai tādai dāmai."

Zane Lielkāja ir labi pazīstama ne tikai ar pilsētnieciskiem Audi. Pašlaik viņa pārvietojas ar nelielu BMW un šad tad izved izskrieties labi uzturētu Evolūciju.

Zane Lielkāja, LAF sabiedrisko attiecību speciāliste: "Audi A3 sedanam ir lieliska vadāmība, stūre viegli grozās. Pilsētas dāmai ļoti piemērota mašīna. Kaut ko iet, bet uzrāviens nav pārspīlēti liels. Tāds laidens."

Foto: Ekrānuzņēmums no TV Auto ziņām

Vēl mierīgāks šķiet zilā hečbeka temperaments. Ja gribas mazu Audi, no kura patiesi negribas kāpt ārā, jāņem A1 Sportback. Tieši tas aizsāka asstūraino dizaina stilu, kas tagad pielāgots arī A3.  

Audi A3 pilnībā atklājas tikai ar laiku. Sākumā domājām, ka aizmirsies Auto Hold. Izrādās, ka funkcija pārcelta uz ekrānu - par vienu pogu mazāk. Izrādās, arī mazie Audi sniedz to, ko sauc par "pieredzēt automašīnu". Ne velti pilnā cena ir 50 000 eiro.

Zane Lielkāja: "Ar pirmo es braucu ar sarkano. Tā šķita dinamiska. No ārpuses šķiet šaura un maza, bet patiesībā vietas ir diezgan daudz. Sarkanajā liekas, ka esmu nedaudz zemāk, šeit zilajā savukārt šķiet, ka esmu augstāk, un viņa tāpēc liekas lielāka pati."

Foto: Ekrānuzņēmums no TV Auto ziņām

To prot tikai premium. Vienādi motori, vienādi krēsli, bet atšķirīgas sajūtas. Kuru ņemsi, Zane?

Zane Lielkāja: "Man laikam vairāk patīk Audi A3 sedans. Izskatās labāk gan pēc krāsas... nu, ja man teiktu "izvēlies starp šo un to", tad to, jo krāsa ir sarkana! Tā man nenormāli patīk. Padara mašīnu tik jaudīgu jau no malas. Divu domu nebūtu. Ja par tehniskām lietām, tad vienalga tā otra mašīna, jo šī šķiet... ne man."

Secinājumi

Nebija jau jābūt ekstrasensam, lai paredzētu, ka Zane noteikti izvēlēsies sedanu, tāpēc, ka tas ir sarkans. Sedans tik un tā izskatās nedaudz labāk par Sportback, kurš iztālēm nemaz neizskatās pēc Audi. Vienu lietu gan mēs noskaidrojām - A3 neatkarīgi no virsbūves ir viens no vislabāk braucošajiem un dinamiskākajiem auto kompaktklasē - ja ne pats labākais.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu