"IKEA" atsāks klātienes tirdzniecību

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Zviedrijas mājokļu labiekārtošanas preču kompānijas "IKEA" veikala telpas.
Zviedrijas mājokļu labiekārtošanas preču kompānijas "IKEA" veikala telpas. Foto: Zane Bitere/LETA

Šodien darbu klātienē atsāks arī veikals "IKEA", aģentūrai LETA pastāstīja "IKEA" Latvijas veikala vadītājs Pēteris Grīnbergs.

Viņš apliecināja, ka atbilstoši valdības lēmumam atļaut atsākt darbību mazumtirdzniecības uzņēmumiem, kas atbilst konkrētiem kritērijiem, no šodienas arī "IKEA" veikals atvērs durvis pircējiem.

Grīnbergs uzsvēra, ka uzņēmums ir gatavs pievērst pastiprinātu uzmanību darbinieku un veikala apmeklētāju drošībai, īstenojot nepieciešamos pasākumus.

"Darbinieku un apmeklētāju drošība vienmēr ir bijusi viena no mūsu svarīgākajām prioritātēm, tāpēc tagad, atsākot darbību, stingri ievērosim drošības noteikumus. Pie veikala ieejas nodrošināsim apmeklētāju skaita kontroli un lūgsim apmeklētājus lietot individuālos aizsardzības līdzekļus," skaidroja Grīnbergs.

Pēc viņa teiktā, "IKEA" veikalā tiks īstenoti arī papildu drošības pasākumus, piemēram, pie kasēm un citās vietās ar intensīvu apmeklētāju plūsmu būs uzstādītas starpsienas drošībai, un regulāri tiks dezinficētas bieži lietotās virsmas, piemēram, durvju rokturi, ratiņi, kāpņu margas un citas. Tāpat paredzēts piesaistīt arī papildu personālu, lai novērstu apmeklētāju pulcēšanos un nodrošinātu drošu distanci.

Līdz ar "IKEA" veikala atvēršanu darbību atsāks arī pārtikas preču veikals un bistro, kur tiks piedāvāta kafija, siltie dzērieni, karstās un augstās uzkodas līdzņemšanai.

Pilnu virtuves iekārtu un citu mēbeļu plānošanas pakalpojumu klāstu un interjera dizaineru konsultācijas varēs saņemt veikalā vai attālināti, ņemot vērā klientu vēlmes. Tāpat pircējiem joprojām būs iespēja arī iepirkties tiešsaistē un droši un bezmaksas saņemt savus pirkumus "IKEA" veikalā. Arī turpmāk būs pieejama bezkontakta saņemšana - pirkuma saņemšanai nevajadzēs ieiet veikalā.

Jau vēstīts, ka no šodienas varēs darboties visi veikali ārpus tirdzniecības centriem, kuru platība ir zem 7000 kvadrātmetru, paredz ceturtdien valdībā atbalstītie grozījumi noteikumos "Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai".

Tāpat klātienē varēs tiks organizēta ielu tirdzniecība, kā arī darboties varēs veikali tādos tirdzniecības centros, kuru kopējā tirdzniecībai atvēlētā platība ir zem 7000 kvadrātmetriem.

Ekonomikas ministrijā aģentūrai LETA skaidroja, ka atsevišķi veikali nevarēs strādāt tajos tirdzniecības centros, kuri ir vismaz 7000 kvadrātmetrus lieli un tajos ir vismaz pieci dažādi tirgotāji.

Vienlaikus arī turpmāk tirdzniecības centros ar platību virs 7000 kvadrātmetriem strādās tikai pārtikas, higiēnas, dzīvnieku barības, optikas, preču veikali, aptiekas, grāmatnīcas un pakalpojumu sniegšanas vietas.

"IKEA" franšīzes ņēmējs Latvijā ir uzņēmums SIA "Paul Mason Properties", kura apgrozījums pagājušajā finanšu gadā, kas ilga no 2019.gada 1.septembra līdz 2020.gada 31.augustam, bija 94,268 miljoni eiro, kas ir par 15,1% vairāk nekā iepriekšējā finanšu gadā, bet kompānijas peļņa samazinājusies par 15,6% - līdz 8,755 miljoniem eiro

Rīgas "IKEA" veikala platība ir 34 500 kvadrātmetru, bet veikala teritorija kopumā aizņem 10 hektārus. Kopējie ieguldījumi IKEA veikala izveidē Latvijā bija vairāk nekā 50 miljoni eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu