Biezpiena pončiki - ēst katru dienu visu atlikušo mūžu!

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: "Našķoties bērnībā" / publicitātes foto

Ja jūs jautātu, kas būtu tas ēdiens, ko es varētu ēst katru dienu visu atlikušo mūžu, tad, nē, tie nebūtu melnie ikri, bet gan svaigi biezpiena pončiki. Biezpiena pončiku pagatavošana ir pavisam vienkārša – tā sastāv no biezpiena plācenīšu mīklai līdzīgas masas sajaukšanas, bumbiņu viļāšanas un dažu minūšu peldes sakarsētā eļļā. Rezultāts nekad nepieviļ – apbērti ar pūdercukuru, tie ir bezgala labi, ar nedaudz kraukšķošu ārpusi un gaisīgu iekšpusi.

20 pončiki

NEPIECIEŠAMS

  • 300 g biezpiena ar tauku saturu 9 %
  • 100 g cukura
  • 100 g kviešu miltu
  • 2 olas
  • ½ tējkarotes vaniļas pupiņu pastas
  • ½ tējkarotes dzeramās sodas
  • ½ tējkarotes etiķa
  • šķipsniņa sāls
  • + 1 l eļļas fritēšanai
  • + pūdercukurs pončiku apbēršanai beigās

PAGATAVOŠANA

1. Bļodā sajauc biezpienu ar cukuru, olām, vaniļu un šķipsniņu sāls, tad pievieno miltus.

2. Atsevišķi sajauc dzeramo sodu un etiķi, visam ļauj uzburbuļot, un pēcāk to iemaisa mīklā. Lūk, tik arī darbiņa, lai pagatavotu mīklu.

3. Katliņā ielej eļļu, ko karsē uz vidējas uguns. Kad tā sakarsusi tiktāl, ka, iemetot katliņā mazu biezpiena masas piciņu, ap to uzreiz sarodas burbulīši, skaidrs, ka viss gatavs pončikiem.

4. Pončiku mīkla būs diezgan ķepīga, tāpēc ar ēdamkaroti veido nelielas bumbiņas un katru apviļā miltainās rokās.

5. Pa vienai bumbiņai plunkšķina sakarsētajā eļļā un pieskata, lai sākumā tās uzreiz nogrimstot nepielīp pie katliņa apakšas. Vienā reizē eļļā peldina kādus 4–5 pončikus. Pončiki jāgatavo apmēram 3–4 minūtes no katras puses. Ja šajā laikā jūtams, ka pončiki nepavisam nav kļuvuši brūni, karstumu palielina, bet, ja pončiki pārāk apbrūnējuši, karstumu samazina.

6. Kad pončiki pagatavoti, tos no katliņa izņem un novieto uz papīra dvieļiem, lai atbrīvotos no liekās eļļas. Pēc brītiņa mazās pončikbumbiņas jau var kārtot bļodiņā un bagātīgi apbērt ar pūdercukuru.

PADOMS

Pončikus var gatavot mazākā izmērā, tad gatavošanas laiks būs īstāks. Biezpienu vēlams izvēlēties pēc iespējas mazāk graudainu, ja tāds nav pieejams, to pirms mīklas gatavošanas samaļ virtuves kombainā vai ar rokas blenderi.

Foto: "Našķoties bērnībā" / publicitātes foto
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu