Studiju laikos devu priekšroku tai Vecrīgai, kuras “pulkvedim neviens neraksta”, bet tagad varu pilnībā apgalvot, ka nevienu gājienu uz to nekad neiemainītu pret šīm vecrīgām. Jā, droši varu teikt, ka esmu tā meitene, kurai maisiņā ir vecrīga un bulciņa, un kola, kola, kola.
Vecrīgas, pret kurām neiemainītu neko!
20 kūciņas
NEPIECIEŠAMS
· MĪKLAI
- 350 ml ūdens
- 270 g kviešu miltu
- 200 g sviesta
- 5 olas
- šķipsniņa sāls
PILDĪJUMAM
- 600 g biezpiena
- 500 ml saldā krējuma
- 120–150 g pūdercukura
- 2 tējkarotes vaniļas pupiņu pastas
- + pūdercukurs apkaisīšanai
PAGATAVOŠANA
1. Katliņā liek sviestu, pievieno sāli un ūdeni. Katliņa saturu uzkarsē līdz “gandrīz vārās” stadijai, tad karstumu zem katliņa samazina, iemaisa miltus un turpina karsēt vēl apmēram 1 minūti.
2. Mīklas katliņu no plīts noņem un atdzesē, tad tajā pa vienai iemaisa olas. Šis visašāk izdosies ar mikseri.
3. Mīklu caur konditorejas maisiņu izspiež uz cepamās pannas, kas izklāta ar cepamo papīru, mīklas asākos nelīdzenumus augšpusē nolīdzina ar ūdenī iemērktiem pirkstiem (tas jādara, lai tie mazie negludumi kūciņu virspusē cepoties nepiedegtu).
4. Kūciņas cep līdz 200 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī apmēram 20–25 minūtes, tad tās pavisam atdzesē.
5. Pagatavo krēmu. Bļodā liek biezpienu, pievieno saldo krējumu, pūdercukuru un vaniļu, ar mikseri kuļ, līdz izveidojusies stingra masa.
6. Krēmu caur konditorejas maisu vai konditorejas šprici spiež mīklas “čauliņās”. Gatavas kūciņas pārkaisa ar pūdercukuru.
PADOMS
Gatavojot kūciņas cepeškrāsnī, jāatceras, ka durtiņas nedrīkst atvērt, citādi mīkla saplaks.