IeM skaidrosies par ieceļojošo kontroles pasākumiem. Vai tos nepieciešams pastiprināt?

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lidosta ''Rīga.'' Ilustratīvs foto.
Lidosta ''Rīga.'' Ilustratīvs foto. Foto: Ieva Leiniša / LETA

​Iekšlietu ministrijai (IeM) ir jāsniedz informācija par ieceļojošo kontroles pasākumiem un nepieciešamību tos pastiprināt, norāda Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Premjera birojā informēja, ka, ņemot vērā aktuālo informāciju par pieaugošu no ārvalstīm ievesto Covid-19 gadījumu skaitu, Ministru prezidents IeM uzdevis ceturtdien, 8.aprīlī, valdības sēdē ziņot par ieceļotāju epidemioloģiskās drošības prasību kontroles pasākumiem.

"Lai novērstu jaunu Covid-19 slimību izraisošā koronavīrusa mutāciju izplatību mūsu sabiedrībā, būtiski nodrošināt stingru epidemioloģiskās drošības prasību kontroli valstī ieceļojošiem cilvēkiem. IeM rīt sniegs valdībai un sabiedrībai aktuālāko informāciju un analīzi par ieceļojošo kontroles pasākumiem līdz šim un vai tos nepieciešams pastiprināt," uzsver Kariņš.

Rezolūcijā IeM Kariņš uzdevis rīt valdības sēdē ziņot arī par ieceļotāju apliecinājuma sistēmā "covidpass.lv" norādītās informācijas un Covid-19 testu kontroli iebraucējiem, kā arī informēt par iebraucēju pašizolācijas un obligātās izolācijas pārbaudēm.

"Lai mazinātu Covid-19 izplatības riskus, valdība aicina iedzīvotājus Covid-19 pandēmijas laikā neceļot bez būtiskas nepieciešamības un savu atpūtu ieplānot Latvijā," piebilda Kariņa birojā.

Jau ziņots, ka Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) epidemiologs Jurijs Perevoščikovs šodien Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija sēdē sacīja, ka pēdējo trīs nedēļu laikā visvairāk Covid-19 gadījumu Latvijā ievests no Vācijas, Zviedrijas un Ukrainas. 

Šo valstu "topā" iekļuvusi arī Ēģipte, uz kuru pēdējā laikā atsākas tūrisma braucieni.

"Cilvēku skaits, kuri inficējušies ar Covid-19 ārzemēs, saglabājas relatīvi zems, tomēr jau trešo nedēļu šī tendence pasliktinās," uzsvēra epidemiologs.

Kopumā trīs nedēļu laikā ir konstatēti 75 ievesti Covid-19 gadījumi, no tiem 12 cilvēki ieradās no Vācijas, 11 - no Zviedrijas, bet 10 inficētie atgriezušies no Ukrainas.

Epidemiologs uzsvēra, ka nav brīnums šādam pieaugumam, jo šajās valstīs pieaug saslimšanas rādītāji.

Deviņos gadījumos inficēšanās ar Covid-19 notika Igaunijā, astoņos - Lietuvā, bet septiņas personas saslimušas Ēģiptē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu