Ceturtdien valsts lielākajā daļā laiks kļūs saulains

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto.
Ilustratīvs foto. Foto: Vitalinka, Shutterstock.

​Ceturtdien plkst.5 gaisa temperatūra valstī bija no +3,0 grādiem Liepājas un Ventspils ostā līdz -5,2 grādiem Madonā, bet dienas gaitā ne tikai kļūs siltāks, bet, sākot no rietumiem, laiks kļūs arī saulains, prognozē sinoptiķi.

Kā liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) informācija, debesis no rīta ir pārsvarā apmākušās, vietām valsts austrumos un ziemeļaustrumos - skaidras. Galvenokārt Zemgalē un Daugavpils pusē ir nokrišņi - sniegs un neliels lietus.

Vidzemē un Latgalē dominē lēns vējš un bezvējš, Kurzemē - mērens ziemeļrietumu vējš.

Rīgā apmācies rīts, iespējami nelieli nokrišņi, vējš iegriežas no ziemeļrietumiem, gaisa temperatūra +1 grāds.

Daudzviet valsts centrālajā un austrumu daļā ceturtdienas laikā gaidāmi nelieli nokrišņi, pēcpusdienā un vakarā īslaicīgi nokrišņi iespējami arī vietām Kurzemē.

Gaisa temperatūra būs +4..+9 grādi.

Pūtīs mērens ziemeļrietumu vējš.

Rīgā iespējams neliels lietus un slapjš sniegs, pēcpusdienā gaidāms skaidrs laiks, gaiss iesils līdz +6 grādiem.

Laikapstākļus nosaka zema spiediena ieplaka, no rietumiem - augsta spiediena atzars. Atmosfēras spiediens 1001-1005 hektopaskāli jūras līmenī.

Maksimālā gaisa temperatūra trešdien LVĢMC novērojumu tīklā bija no +5 grādiem Liepājas ostā un Dagdā līdz +9,7 grādiem Kolkā.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 7.aprīlī bija +28 grādi Spānijā un +31 grāds Kiprā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz ceturtdienu -22 grādi Alpu kalnos.

Apledojis Tallinas šosejas posms un lielie ceļi Daugavpils apkārtnē

Braukšanas apstākļi pa valsts galvenajiem autoceļiem šorīt lielākajā daļā Latvijas ir apmierinoši, apledojis ir vien Tallinas šosejas posms un lielie ceļi Daugavpils apkārtnē, liecina valsts SIA "Latvijas valsts ceļi" (LVC) apkopotā informācija.

Ap plkst.6.45 ir apledojis Tallinas šosejas posms no Tūjas krustojuma līdz Ainažiem, kā arī Daugavpils apvedceļš un valsts galvenie ceļi aptuveni 30-60 kilometru rādiusā ap šo pilsētu.

Uz reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana šorīt ir Rīgas, Daugavpils un Liepājas apkārtnēs.

Ceļu tīrīšanā un kaisīšanā šorīt ir iesaistīta 21 VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" ziemas dienesta tehnikas vienība.

Mainīgos laika apstākļos autovadītāji tiek aicināti būt īpaši piesardzīgiem, jo uz ceļiem mēdz veidoties grūti pamanāma atkala, kas var radīt nepatīkamas sekas, veicot straujus manevrus.

Tāpat LVC atgādina, ka skarā ar pavasara atkusni daudzviet uz grants autoceļiem ir iestājies šķīdonis un masas ierobežojumi ir ieviesti jau 826 valsts autoceļu posmos ar grants segumu. Karte ar masas ierobežojumiem ir pieejama LVC interneta mājaslapā.

Par apgrūtinātiem braukšanas apstākļiem ikviens tiek aicināts informēt LVC, zvanot uz diennakts bezmaksas informatīvo tālruni 8000 5555.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu