Neskata "KPV LV" rosinājumu krimināli vajātiem deputātiem liegt ieņemt vairākus amatus

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
"KPV LV" kopsapulce. Ilustratīvs attēls
"KPV LV" kopsapulce. Ilustratīvs attēls Foto: Ieva Leiniša / LETA

Saeima šodien neskatīja "KPV LV" frakcijas deputātu rosinājumu krimināli vajātiem Saeimas deputātiem liegt ieņemt amatus parlamenta Prezidijā un pildīt kādu amatu komisijās pienākumus, jo partijas "KPV LV" Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Māris Možvillo atsauca savu parakstu no virzītajiem likuma grozījumiem.

Tā kā likumprojektu atbilstoši noteiktajai kārtībai vairs nav parakstījuši minimāli nepieciešamie vismaz pieci deputāti, tas netika skatīts. Grozījumus Saeimas Kārtības rullī sākotnēji bija iesnieguši arī "KPV LV" deputāti Ēriks Pucens, Kaspars Ģirģens, Ralfs Nemiro un Ieva Krapāne.

Iepriekš "KPV LV" rosināja noteikt, ka, ja Saeima piekrīt kriminālvajāšanas sākšanai pret Saeimas locekli vai deputāts apcietināts, viņš zaudētu tiesības tikt ievēlētam Saeimas Prezidijā, pildīt Saeimas komisijas priekšsēdētāja, priekšsēdētāja biedra vai komisijas sekretāra pienākumus.

Koalīciju veidojošās frakcijas politiķi bija norādījuši, ka Saeima par deputāta izdošanu kriminālvajāšanai lemj pēc tiesībsargājošo institūciju pamatota lūguma. Ar šo iniciatīvu un likuma grozījumiem tikšot celta sabiedrības uzticība Saeimai un tās reputācija, pirms paraksta atsaukšanas bija norādījuši deputāti.

Šādas izmaiņas varētu skart bijuši "KPV LV" līderi Artusu Kaimiņu, kurš vada Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisiju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu